Ντόρα Μπακογιάννη: Προβοκάτσια

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Η απορία είναι εύλογη: τον Τσίπρα ή τον αδελφό της προβοκάρει η Ντόρα;

Εσχάτως οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη δείχνουν περισσότερο σαν τρολάρισμα στον αδελφό της, παρά ως πολιτικές παρεμβάσεις της.

Άλλωστε, ως τι να παρέμβει; Θέση στην κυβέρνηση δεν βρήκε, με την πρόωρη- και ψευδεπίγραφη- διακήρυξη κατά του …νεποτισμού, από τον Κυριάκο.

Ήταν η αξιοποίηση του κομματικού του αξιώματος που μόλις είχε αποκτήσει- χωρίς τη συνδρομή της- για εκκαθάριση προσωπικών λογαριασμών.

Εκτός από χαρτοφυλάκιο – που έδωσε στα πιο απίθανά πρόσωπα- την έβγαλε από τα νερά της: της στέρησε και τη θέση της προέδρου στην κοινοβουλευτική Επιτροπή της ειδικότητάς της: Εξωτερικών και Άμυνας.

Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Η Ντόρα το ξέρει και διαχειρίζεται..

«Αμάρτησε για το παιδί της» – εξοριζόμενη από την Α΄ Αθήνας στα Χανιά. Όπου η πατρική οικία στη Σούδα, δεν πήγε στα δικά της χέρια ως πρωτότοκης – και αναγκάσθηκε να χτίσει δίπλα.

Προσφάτως διακίνησε ότι θα διεκδικήσει την ίδια έδρα της εξορίας της και δεν προτίθεται να καταλάβει θέση στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας. Χωρίς να προκύπτει από κάπου ότι της προτάθηκε μια τέτοια θέση.

Δυνατή γυναίκα η Μπακογιάννη , παρά τον παραγκωνισμό της δεν παραβιάζει τους κανόνες της φαμίλιας.

Κατάπινε την ενδοοικογενειακή οργή, ακόμη και όταν ο μικρός αδερφός της έτρεχε πίσω από τον Σαμαρά -που την έχει καταστρέψει, μετά τον πατέρα τους- για μια θέση υπουργού, που έπρεπε να πάρει η ίδια..

Πιο δυνατή είναι όταν δίνει τις προσωπικές της μάχες, για τις οποίες έχει καθολικό θαυμασμό και στήριξη .

Αλλά παρά τις προσπάθειες να εμφανίσει με το διαρκές χαμόγελό της ένα άλλο είδος πολιτικού για τον εαυτό της , παραμένει μια Μητσοτάκη.

Το έδειξε στην πρόσφατη δήλωση με την οποία δεν υπερέβη τα εσκαμμένα, επαναφέροντας τον πατρικό ισχυρισμό του 1985: ότι η νίκη της ΝΔ υπεκλάπη.

Απλώς το έκανε με τη μέθοδο της προβολής, όπως θα έλεγαν οι ψυχολόγοι: το χρεώνει στον Τσίπρα.

Σχολιάζοντας την, εύλογη, αξίωσή του να οριστεί υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών στη θέση του Βορίδη -αφού και από την κυβερνητική συμπεριφορά προκύπτει ότι επίκεινται εκλογές -είπε το αδιανόητο:

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στρώνει το έδαφος για να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών».

Άγνωστο πώς το συμπεραίνει, αλλά ακούγεται αστείο και είναι επικίνδυνο. Γιατί ρίχνει νερό στο μύλο δυο επικινδύνων ομάδων της ΝΔ.

Μια είναι οι ακραίοι, που ζητούν μέτρα για να μην επιστρέψουν στη κυβέρνηση οι … «κομμουνισταί» που λέει και ο Άδωνις.

Δεύτερη, ο προσωπικός μηχανισμός του Κυριάκου που δεν διανοείται ότι δεν θα ισχύει στο διηνεκές η άσκηση διακυβέρνησης από τον ίδιο, ως κληρονομικό δικαίωμα.

Η απορία είναι εύλογη: τον Τσίπρα ή τον αδελφό της προβοκάρει η Ντόρα;

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR