Κυριάκος Μητσοτάκης: Τακτοποιήσεις

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Τακτοποιεί τις εκκρεμότητές του, αλλά ετεροχρονισμένα. Ήτοι αφού – και αν, προφανώς- προηγηθούν αποκαλύψεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε μια αποτελεσματική μέθοδο για να μην τον τρέχει κάθε τόσο στη Βουλή η αντιπολίτευση, για την «Ώρα του Πρωθυπουργού»: την κατάργησε. Την «Ώρα του Πρωθυπουργού», όχι τη Βουλή .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τη δική του μέθοδο για μια άλλη υποχρέωση έναντι της Βουλής: να απεικονίζει κάθε χρόνο την περιουσιακή του κατάσταση στο «πόθεν έσχες» του.

Οι στρογγυλεμένες εγγραφές στην πρόσφατη δήλωσή του, τον περιγράφουν ως έναν από πλουσιότερους της πολιτικής που χρηματοδοτεί τον εμφανώς πολυτελή βίο του, με όσα παίρνει ένας απλός δημόσιος υπάλληλος , με δυο τριετίες.

Οικογενειακό επίτευγμα. Όποιος ψάξει στο αρχεία των εφημερίδων τις αρχές της δεκαετίας του 1990, θα βρει δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι ζούσε με 60.000 δραχμές της εποχής.

Από την ίδια πρωθυπουργική δήλωση προκύπτει ότι ο Κυριάκος μπορεί να μην ήταν ο «καλύτερα προετοιμασμένος Πρωθυπουργός», αλλά είναι ο καλύτερα εξελισσόμενος αγρότης.

Σε ό,τι αφορά τις επιδοτήσεις τουλάχιστον: ανάμεσα στο 2020, κατά τη δήλωση, και το επόμενο χρόνο, κατά τα πρόσφατα δημοσιεύματα, τετραπλασιάσθηκαν. Προφανώς του πήγε καλά η χρονιά .

Η εφημερίδα «Documento» αλίευσε στο ίδιο «πόθεν έσχες» και μια περίτεχνη μπαμπούσκα, στην οποία τοποθετήθηκε η γνωστή εκκρεμότητα, με την διάσημη οικία της συζύγου του στο Παρίσι, – γνωστή ως «σπίτι του Βολτέρου».

Η εξήγηση κατά την οποία η παράλειψη της εγγραφής σε παρελθούσες δηλώσεις , οφειλόταν σε προσωρινή διάσταση του ζεύγους , αντικαθίσταται με έναν εξαιρετικά περίπλοκο μηχανισμό προσαρμογής στο νόμο.

Η σύζυγος του Πρωθυπουργού, συμμετέχει σε εταιρία επενδύσεων η οποία είναι μέτοχος σε γαλλική εταιρία διαχείρισης ακινήτων, στην οποία μεταβιβάσθηκε το ακίνητο των Παρισίων.

Αλλά όπως προκύπτει από την έρευνα της εφημερίδας, η κυρία μετέχει και στην δεύτερη εταιρία. Πιο απλά μεταβίβασε στον εαυτό της…

Αν δεν καταλαβαίνετε, ανήκετε στην ίδια κατηγορία με την πλειοψηφία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η οποία αρχειοθέτησε σχετικές καταγγελίες βουλευτή, για απόκρυψη περιουσιακού στοιχείου. Μάλλον μετά βδελυγμίας: Ο βουλευτής είναι ο… Πολάκης.

Ετσι ο Πρωθυπουργός είναι πλέον εντάξει με το «πόθεν έσχες» του: δηλώνεται η κατοικία που είχε εξαφανιστεί για οικογενειακούς λόγους.

Ήγουν, στην περιουσιακή υπερεπάρκεια της οικογένειάς του, δεν υπάρχουν πλέον αόρατα στοιχεία – απλώς δεν είναι πολύ εμφανή.

Το συμπέρασμα, κυρίως των κακοπροαίρετων, είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και ως Πρωθυπουργός μεταφέρει στην πολιτική τη μέθοδο που είχε εφαρμόσει ως βουλευτής, με τον περίφημο εξοπλισμό του γραφείου του από τη «Ζήμενς» του Χριστοφοράκου- τι να γίνεται αυτή η ψυχή;

-Τακτοποιεί τις εκκρεμότητές του, αλλά ετεροχρονισμένα. Ήτοι αφού – και αν, προφανώς- προηγηθούν αποκαλύψεις.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR