Χαράλαμπος Αθανάσιου: Ασέλγεια

Του Γ. Λακόπουλου

Την επόμενη ο Τασούλας τον ακύρωσε, δίνοντας στον Πολάκη το βήμα να πει αυτά που ήθελε. Ο Μπάμπης έμεινε με την ασέλγεια στο πνεύμα της ελευθερίας του λόγου στη Βουλή.

Πήρε μεγάλα αξιώματα στην πυραμίδα της Δικαιοσύνης, σταδιοδρόμησε στον δικαστικό συνδικαλισμό, έγινε υπουργός – για να αποθηκευτεί στις μέρες μας στη Βουλή, ως αντιπρόεδρος Β’.

Στα who is who λεξικά αναφέρεται ως: Χαράλαμπος Αθανασίου, πολιτικός. Αλλά πάντα ήταν ο Μπάμπης – ως δικαστής και ως πολιτευτής. Τα αξιώματα δεν αλλάζουν τον άνθρωπο.

Στη Βουλή μπήκε το 2012, κατ΄ ευθείαν από τις αγκαλιές της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, την οποία υπηρέτησε ανεξαρτήτως ότι δεν ήταν ανεξάρτητος.

Τον ανακάλυψε η «ανδρική σχολή» του Σαμαρά ως τον καταλληλότερο για το ρετιρέ του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ – που πήρε κάτω από 20%.

Το «ανδρικό» του έμεινε. Όταν το έπος του Λιγνάδη έφερε στη Βουλή τους βιασμούς ανήλικων, ο Μπάμπης αποφάνθηκε από καθ-έδρας: «Τα φαινόμενα σεξουαλικών κακοποιήσεων εντάθηκαν στην Ελλάδα όταν καταργήθηκε η διάταξη για την παρά φύσιν ασέλγεια».

Από την αγωνία του μήπως δεν γίνει αντιληπτό που το πάει, έριξε στο καπάκι και τη διευκρίνιση: «Θυμηθείτε πότε καταργήθηκε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις»… Νιάου στα κεραμίδια.

Ουδείς άλλος είχε προσέξει ότι έκτοτε «εντάθηκαν αυτά τα φαινόμενα», όπως πληροφόρησε το Σώμα ο ίδιος.

Ατυχώς χωρίς άλλες διευκρινίσεις για το εύρος της «έντασης» και χωρίς την ακριβή περιγραφή των «φαινομένων».

Δεν του πέρασε από το μυαλό ότι οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να στιγματίσει, απλώς υλοποιούσαν πρόταση της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου – που συμβουλεύει ως θεσμικό όργανο Πολιτεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αλλά και να του πέρασε, ούτε ο ΟΗΕ, ούτε το Συμβούλιο της Ευρώπης – ούτε καν η Ντόρα ή ο Πατέλης – ψηφίζουν στο «κόκκινο» νησί – όπου ο Μπάμπης βγαίνει βουλευτής, με τον αέρα του πατενταρισμένου δεξιού.

Ως πολιτικός βρέθηκε στο στόχαστρο της ερευνητικής δημοσιογραφίας για πράξεις και παραλείψεις του ως υπουργός – αλλά και για κάτι τετραγωνικά που είχε ξεχάσει στο «Πόθεν Έσχες» του.

Η ΕΣΗΕΑ τον έχει καταγγείλει για απαράδεκτους ισχυρισμούς του σε βάρος της Γιάννας Παπαδάκου – κοίτα να δεις συμπτώσεις.

Το χάος που χωρίζει τον Μπάμπη από κάποια πράγματα της σύγχρονης Ελλάδα δεν γεφυρώθηκε ποτέ.

Ένα είναι τα δικαιώματα των προσφύγων, για τους οποίους ζητούσε αποθήκευση σε ακατοίκητα νησιά «και θα δούμε αν θα έχει αποτέλεσμα».

Το άλλο είναι πως πρέπει να διευθύνεται μια συνεδρίαση της Βουλής.

Τον άφησαν μόνο του στην έδρα και σε μια στιγμή που ο Πολάκης άρχισε να λέει τα δικά του για τη Novartis την είδε πρόεδρος δικαστηρίου και του έκλεισε το μικρόφωνο.

Αν σκέφθηκε ότι έτσι προστατεύει τον παριστάμενο υπουργό, ο Άδωνις τον απογοήτευσε.

Την επόμενη ο Τασούλας τον ακύρωσε, δίνοντας στον Πολάκη το βήμα να πει αυτά που ήθελε.

Ο Μπάμπης έμεινε με την ασέλγεια στο πνεύμα της ελευθερίας του λόγου στη Βουλή.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR