Κωνσταντίνος Φλώρος: Επικίνδυνος

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Φλώρος, μένοντας στη θέση του, ενώ η ζωή του κυκλοφορεί σε «στικάκια», είναι επικίνδυνος …

Δεν το αμφισβητήσει κανείς. Ούτε ο ίδιος, ούτε η ΕΥΠ, ούτε η κυβέρνηση.

Υπάρχουν άλλωστε τα ντοκουμέντα: τον παρακολουθούσε η ελληνική αντικατασκοπία.

Δηλαδή ο Πρωθυπουργός, ως αρμόδιος για την ΕΥΠ- και δυνάμενος, κατά δήλωση του, να επιτρέπει ή να απαγορεύει παρακολουθήσεις.

Ένα ενδεχόμενο είναι να πρόκειται για «νόμιμη επισύνδεση». Ήτοι ήταν ύποπτος για την εθνική ασφάλεια, ή για εμπλοκή σε έγκλημα μεγάλης κλίμακας.

Το άλλο να έχουμε μια ακόμη περίπτωση παράνομης παρακολούθησης. Για λόγους πολιτικούς που καταλήγουν στον εκβιασμό δια των «ευρημάτων».

Δεν πρέπει ο Πρωθυπουργός να δώσει εξηγήσεις;

Αν η ΕΥΠ υποψιάζονταν, ευλόγως, τον αρχηγό του Στρατεύματος γιατί τον κρατάει στη θέση του;

Αν απλώς ήθελε να τον ελέγχει, δεν πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του, παραιτούμενος ο ίδιος;

Η αξιοθρήνητη αντίδρασή του, δια της «ομιλούσας κεφαλής» που τον εκπροσωπεί, δείχνει φόβο, κυνισμό και ενοχή.

Πώς ακριβώς «ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Ποια είναι τα «ρυπαρά δίκτυα» και πώς προκύπτει «ατεκμηρίωτο και απολύτως αναξιόπιστο», το «υλικό» της ΕΥΠ;

Πώς η κυβέρνηση «περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων» – αν εννοεί και τον Φλώρο- αφού του έβαλε κοριούς.

Πώς «δεν κλονίζει κανείς» τη σχέση τους, όταν κλονίζεται-και -από ποινικές πράξεις του στρατηγού.

Κατά τα αναφερόμενα στο Documento, από την παρακολούθηση προέκυψε φοροδιαφυγή – τουλάχιστον- και μένει να δούμε πως θα αντιδράσει η αρμόδια εφορία.

Δεν τιμά τη στολή του, ότι έβαλε τις Ένοπλες Δυνάμεις να απαντήσουν για προσωπικές του πράξεις.

Αντί να μιλήσει ο ίδιος, να παραιτηθεί, να ζητήσει το λόγο από όσους τον «επισύνδεσαν» και να δώσει εξηγήσεις για τα αδικήματα που προκύπτουν.

Με ποια έννοια η αποκάλυψη όσων έκανε ο Μητσοτάκης στον στρατηγό και ο στρατηγός στις αγορές του, «συνιστούν επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού
ΓΕΕΘΑ»;

Αν πρόκειται για «κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του» και αν οι «δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας» γιατί δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της ΕΥΠ ;

Πώς μιλάει για «αναλλοίωτη σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ» και « συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η Πατρίδα του έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους»- όταν όλα αυτά έχουν παραβιαστεί;

Ο Μητσοτάκης βρίσκεται πλέον σε απόγνωση- ως υπόλογος. Αλλά γι’ αυτόν θα μιλήσουν οι κάλπες.

Η Σακελλαροπούλου και ο Παναγιωτόπουλος είναι κατώτεροι των περιστάσεων, αφού δέχονται άβουλοι, τον διασυρμό του Α/ΓΕΕΘΑ. Αλλά ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Φλώρος, μένοντας στη θέση του, ενώ η ζωή του κυκλοφορεί σε «στικάκια», είναι επικίνδυνος …

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR