Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πατρότητα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αφού ο Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής επιμένει να εμφανίζεται υπερήφανος για τα έργα του υπουργείου του, τον βαρύνει και η πατρότητα των σκανδάλων.

Σημείο των καιρών, αποτέλεσμα της λίστας Πέτσα ή προϊόν της συναλλαγής του Κυριάκου Μητσοτάκη με ισχυρούς μιντιακούς και οικονομικούς παράγοντες, η ουσία δεν αλλάζει:

Στο μεγαλύτερο μέρος τους, τα ΜΜΕ αποφεύγουν να εστιάζουν στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος από τη σημερινή κυβέρνηση.

Λίγες εφημερίδες -μεταξύ τους η «Εφημερίδα των Συντακτών», το «Documento» και η «Δημοκρατία»- ερευνούν φακέλους οικονομικών επιλογών με προβλήματα νομιμότητας.

Παραδόξως είναι λίγα και τα ηλεκτρονικά μέσα που ασκούν -όπως συστηματικά και υπεύθυνα κάνει το iEidiseis.gr– δημόσιο έλεγχο στα κυβερνητικές αποφάσεις για συμβάσεις και αναθέσεις..

Έτσι, μια κυβέρνηση που είναι βουτηγμένη στην κακοδιαχείριση, τη φαυλότητα και την προνομιακή αντιμετώπιση ημετέρων, μένει στην ουσία στο απυροβόλητο.

Αυτή η φορά είναι η «Εφ.Συν» που αποκαλύπτει ένα ακόμη οικονομικό σκάνδαλο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Κατά το ρεπορτάζ, το κράτος βάζει τα λεφτά και ο «επενδυτής» απλώς θα κερδίζει.

.

Η εφημερίδα έχει πρωτοσέλιδα τη φωτογραφία του αρμοδίου υπουργού, αλλά οι μυημένοι έχουν άλλη γνώμη για την πατρότητα του σκανδάλου.

Από νωρίς έγινε γνωστό ότι στο Μέγαρο Μαξίμου λειτουργούσε μια «Επιτροπή» -«παρά τω Πρωθυπουργώ»- για τα δημόσια έργα.

Η σύνθεσή της δεν διευκρινίσθηκε, αλλά όλοι γνωρίζουν ποιοι κάνουν κουμάντο σ’ αυτά τα πράγματα, από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Σε άλλες εποχές και άλλες κυβερνήσεις , το πρώτο αποτέλεσμα που θα είχε η εγκατάσταση μιας τέτοιας «επιτροπής» θα ήταν η παραίτηση του αρμοδίου υπουργού.

Τι νόημα έχει να εμφανίζεται ένας πολιτικός ως υπουργός Δημοσίων Έργων, όταν στην ουσία άλλοι αποφασίζουν για τα δημόσια έργα;

Ο ίδιος πρακτικά υπόκειται στην κρίση αν όχι και στις οδηγίες ή εντολές-μετακλητών υπάλληλων και εξωκοινοβουλευτικών παραγόντων.

Αλλά ο κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής δείχνει ότι ποτέ δεν θα δημιουργούσε τέτοια προβλήματα στον Πρωθυπουργό.

Ο νεότερος -και στην πολιτική- από την οικογένεια που έδωσε στη χώρα δυο Πρωθυπουργούς, είναι …. Μητσοτακικός.

Υπερασπίζεται τον… Κυριάκο ακόμη και απέναντι στην… Ντόρα Μπακογιάννη.

Του αποδίδεται η ιδέα να κληθεί ο γιος του Κώστα Μητσοτάκη, ως ομιλητής στο «Ιδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής», στην εκδήλωση για την Ε.Ε. που επρόκειτο να μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός, που φέρει το ίδιο όνομα με τον ίδιο και τον ιδρυτή της ΝΔ.

Η παρεμβολή Μητσοτάκη δεν περιόρισε την αξία, ούτε επισκίασε την ουσία όσων είπε ο Κώστας Καραμανλής.

Επιβεβαίωσε, όμως, ότι και στις καλές οικογένειες, ένα μέλος τους μπορεί να… ξεροκοιτάει.

Ενδεχομένως ο γιος του Αχιλλέα Καραμανλή, δεν έχει άλλο τρόπο να διατηρήσει το χαρτοφυλάκιό του ακόμη και αν είναι σαν άδειο πουκάμισο.

Αφού επιμένει να εμφανίζεται υπερήφανος για τα έργα του Υπουργείου του, τον βαρύνει και η πατρότητα των σκανδάλων.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR