Λάουρα Κιοβέσι: Δικαιοσύνη

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κιοβέσι, είπε επί ελληνικού εδάφους: «Μας μπλοκάρουν για να μην βρούμε την αλήθεια».

    Στην Ελλάδα κάποτε η ελπίδα ήταν στο «υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας». Τώρα – μόνο – στο: υπάρχουν εισαγγελείς «εις τας Ευρώπας». Καθόλου καλό για τον ημέτερο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά την καταδίκη του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήλθε το ράπισμα από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών.

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κιοβέσι, είπε – επί ελληνικού εδάφους: «Μας μπλοκάρουν για να μην βρούμε την αλήθεια – εάν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να την αποκαλύψεις».

Για τη, διαβόητη πλέον, σύμβαση 717, η βολή της βρήκε στο Δόξα πατρί, τον κρυπτόμενο Καραμανλή: «Εάν το έργο είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως, τα Τέμπη δεν θα είχαν συμβεί». Και τον έκανε να χάσει τον ύπνο του: «Αυτό το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς Δικαιοσύνη».

Στη χώρα της η Ρουμάνα εισαγγελέας έστειλε κόσμο στη φυλακή πριν τοποθετηθεί στην ηγεσία της ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης. Από όπου ήδη εξασφάλισε από το Ευρωκοινοβούλιο άρση ασυλίας της ημέτερης Εύας Καιλή – για τα «μιστά» των συνεργατών της – στέλνοντας άκλαυτο τον νομικό παραστάτη της.

Έχει επίγνωση ότι αυτός που την εμποδίζει να κάνει τη δουλειά της στα Τέμπη ονομάζεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Κανείς δεν θα τολμούσε να μπαζώσει τον χώρο της σύγκρουσης, την Εξεταστική Επιτροπή και την ενημέρωση χωρίς την έγκρισή του.

Ο Πρωθυπουργός επιμένει: «Πρώτος εγώ θέλω να μάθω την αλήθεια». Ως της υποκρισίας! Αν ήθελε την αλήθεια, θα άφηνε τη Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη – χωρίς ραβασάκια στον Ντογιάκο – θα απέκλειε τον Μαρκόπουλο και όχι μάρτυρες από την Εξεταστική Επιτροπή και θα διευκόλυνε την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.

Ξέρει την αλήθεια, αλλά την ενταφιάζει. Πρώτα για να αποφύγει πολιτικές ευθύνες του και ακολούθως για να έχει στο τσεπάκι την οικογένεια Αχ. Καραμανλή!

Όπως την ξέρει και στις υποκλοπές; Από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής του έβαλε τη ΕΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και είχε ενημέρωση για τις «επισυνδέσεις της».

Όπως παλιά, είχε ο πατέρας και η αδελφή του εικόνα για τις παγιδεύσεις τηλεφώνων στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, από τον Μαυρίκη.

Γνωρίζει και τι συνέβη στην Πύλο. Αλλά κρύβεται πίσω από την υπηρεσιακή κυβέρνηση: η ευθύνη θα φορτωθεί στον Σαρμά, αν αποδειχθεί ότι οι εκατοντάδες μετανάστες χάθηκαν εξ αιτίας της βίαιης ρυμούλκησης του σαπιοκάραβου από το Λιμενικό.

Ως «κυβερνήτης» ο Μητσοτάκης, ξέρει τα πάντα σ’ αυτή τη χώρα και για πολλούς ανθρώπους της: υπουργούς, στρατιωτικούς, δημοσιογράφους και πρωτίστως πολιτικούς αντιπάλους του, για να τους μπεγλερίζει.

Το πρόβλημά του είναι ότι και οι άλλοι ξέρουν ότι ξέρει. Το Ευρωκοινοβούλιο τον κρέμασε στο τσιγκέλι και η Εισαγγελέας της κοινοτικής Ευρώπης τον έχει από κοντά: «Υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας».

Τη δουλειά της Δικαιοσύνης…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR