Μάκης Βορίδης: Δίλημμα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο Μάκης Βορίδης έθεσε στον Μητσοτάκη το δίλλημα: αντέχει να τον χάσει από δίπλα του, σε μια περίοδο που δεξιά της ΝΔ υπάρχει συνωστισμός κομμάτων και αναζητείται στιβαρή ηγεσία; Το άλλο θέμα είναι οι πληροφορίες για την παρακολούθησή του.

Ο Πλεύρης είναι οφ, στον Άδωνη έχει επιβληθεί επιτίμιο σιωπής και νηστεία αποχής από το γνωστό τηλεοπτικό στασίδι, μένει μόνο ο Μάκης Βορίδης να θυμίζει ότι συνιστώσα της ΝΔ, από Σαμαρά και εντεύθεν, είναι και ο ΛΑΟΣ – χωρίς τον Καρατζαφέρη.

Ο υπουργός άνευ αντικειμένου και υπογραφής, συγκεντρώνει εσχάτως τα φώτα της δημοσιότητας.

Όχι για το παρελθόν – με τους χουντικούς εναγκαλισμούς στην Ελλάδα και νεοφασιστικούς στην Ευρώπη – αλλά για την εμπλοκή του σε εν δυνάμει εκρηκτικές καταστάσεις.

Ο ίδιος προσπαθεί εμφανιστεί ως ισχυρός με επίσημο ένδυμα «πρωθυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ».

Κάνει πλάτες στον Καραμανλή για τα Τέμπη, στον Άδωνη για τις δηλώσεις του για τα Τέμπη, στον Σκρέκα για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ και στον Μητσοτάκη για τις αγρυπνίες του από αγωνία για τον λαό.

Ωστόσο, δυο άλλα θέματα ορίζουν τη μοίρα του αυτή την περίοδο και δεν δείχνει ότι μπορεί να ξεφύγει από τα γραμμένα της.

Το ένα είναι η πρόωρη δέσμευσή του ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει υπέρ του γάμου των ομοφύλων. Ο Άδωνης την έκανε με μικρά πηδηματιά από αυτό το ενδοκυβερνητικό μέτωπο, υποσχόμενος ότι θα το συζητήσει πρώτα με το μαξιλάρι του – α λα Φλωράκη.

Κι ας έχει – ο Άδωνης – κι εκείνο το ρημάδι το βιβλίο για την «Ομοφυλοφιλία την αρχαία Ελλάδα», που δεν τον αφήνει να κάνει σ’ αυτό το θέμα «άνοιγμα», όπως έκανε πχ με την εβραϊκή κοινότητα.

Για να επιστρέψουμε στον Βορίδη, κατάλαβε ότι στην πολιτική όταν φύγει η σφαίρα δεν γυρίζει πίσω – αν θέλεις να είσαι σοβαρός.

Έτσι αντί να το γυροφέρνει, το κλιμάκωσε: αν με υποχρεώσουν να ψηφίσω, θα παραιτηθώ.

Προς τιμήν του.

Άσχετα αν κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα πήρε με τις πληροφορίες ότι ο Άλεξ Πατέλης μπορεί να έχει περισσότερο επιρροή στον Πρωθυπουργό από τον ίδιο σ’ αυτό το θέμα.

Ήτοι του επιβάλει την επίσπευση του σχετικού νομοθετήματος – με επιχειρήματα που σχετίζονται και με τον Κασσελάκη.

Έμπειρος ο υπουργός Επικράτειας, έθεσε στον Μητσοτάκη το δίλλημα: αντέχει να τον χάσει από δίπλα του, σε μια περίοδο που δεξιά της ΝΔ υπάρχει συνωστισμός κομμάτων και κινήσεων και αναζητείται στιβαρή ηγεσία – όπως υπονόησε και ο Σαμαράς;

Το άλλο θέμα είναι οι πληροφορίες για την παρακολούθησή του.

Όχι από την ΕΥΠ – όπως ο Ανδρουλάκης, ο Χατζηδάκης και ο Φλώρος – αλλά από το Predator. Ωστόσο στην πιάτσα πλέον όλοι γνωρίζουν ότι τα συστήματα αυτά, τεχνικά είναι της «ιδίας οικογένειας».

Ίσως η διαρροή της πληροφορίας να μην είναι άσχετη με το ζόρι που προσπαθεί να δημιουργήσει ο «Μάκης» στον Μητσοτάκη.

Οπότε στο τέλος, το δίλημμα θα το έχει ο ίδιος…

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR