Μάκης Βορίδης: Ε, όχι και -λόγω Τσίπρα- να διαταραχθεί η ισορροπία αυτοκράτορα και Πατριάρχη!

Του Νίκου Λακόπουλου

Με το που έγινε αρχηγός ο Τσίπρας ένας παπάς στην Κόρινθο έκανε λειτουργία λέγοντας πως αυτός είναι ο Αντίχριστος. Ύστερα με το που έγινε πρωθυπουργός ήρθε ο Ράμφος. “Έχουμε μπλέξει με «ομάδα ψυχοθεραπείας, ένα group therapy ως κυβέρνηση και πρέπει να τα βγάλουμε πέρα» είπε. “Κυβερνώμεθα από καταληψίες. Εκθέτουν την ψυχή τους που είναι σκουπιδότοπος».

Σύμφωνα με τον φιλόσοφο μετά τον Εμφύλιο “τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλά” αλλά “το χειρότερο κακό που έκανε η δικτατορία είναι η Μεταπολίτευση». «Η εμπειρία μιας παγκόσμιας αριστεράς είναι μια εμπειρία ανικανότητας”.

Το τέλος της Μεταπολίτευσης που έφερε τον Τσίπρα έφερε και τον Μάκη Βορίδη, στη Νέα Δημοκρατία πια: “Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς για να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της. Ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές».

Αυτή τη φορά τόστρωσε καλά όταν είπε πως “αν φύγει ο σταυρός από τη σημαία και θεσπιστεί πολιτικός όρκος, δεν θα μπορούμε να βάλουμε φάτνη, δεν θα μπορούμε να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα δημόσια”. Πάει συμπεραίνει το Διαδίκτυο, “τα μελομακάρονα θα απαγορευτούν”. “Θα μαζευόμαστε στα υπόγεια”, λέει κάποιος. “Την Τσικνοπέμπτη μη πειράξετε”, απαντά ένας τρίτος. Επιτέλους, να γελάσουμε και λίγο με τη Δεξιά- που επιστρέφει με έναν παλιό αντικομμουνισμό- να τρομάξει τον κόσμο με μια Αριστερά που δεν υπάρχει πια.

Είμαστε οι κληρονόμοι του Βυζαντίου και της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και της ισορροπίας μεταξύ του αυτοκράτορα και του Πατριάρχη. Τι ζητάει λοιπόν ο Τσίπρας; Να ρηγματώσουμε με αυτή την ιστορία μας”;  αναρωτιέται ο Μάκης. Γιατί δεν ρωτάει τον ομο-ιδεάτη του- τον προκάτοχό του στη Νεολαία ΕΠΕΝ -τον Νίκο Μιχαλολιάκο που όταν έγραφε ποιήματα για τον Εωσφόρο ήξερε πολύ καλά ότι τα Χριστούγεννα έθαψαν τις αρχαιοελληνικές γιορτές και πως ο χριστιανισμός ήταν σκοτάδι για το αρχαιοελληνικό φως;

Δυστυχώς δεν έχουμε μόνο μια καθυστερημένη Δεξιά, μια αγράμματη Ακροδεξιά, αλλά μια παλαιο-Δεξιά που δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο ως αντικομμουνιστική με αρχαία συνθήματα πως οι κομμουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια, θα διαλύσουν την οικογένεια και την πατρίδα, θα καταργήσουν τα Χριστούγεννα!

Ο Μάκης Βορίδης μπήκε βέβαια στην πολιτική ζωή με ένα τσεκούρι, αλλά φαινόταν έξυπνο παιδί, τουλάχιστον όταν έπαψε να υπάρχει ο Ναζιστικός Όμιλος Παναθηναϊκών Οπαδών -στον οποίο ανήκε με το ψευδώνυμο Mavor –που συνήθιζε να φωνάζει αντικομμουνιστικά συνθήματα έξω από τα γραφεία του μαοϊκού «ΚΚΕ μ-λ» ή να τυπώνει φέιγ βολάν με την υπογραφή «Βασίλειος Βουλγαροκτόνος».

Φαίνεται πως η εποχή που φώναζε «Πινοσέτ- Πινοσέτ! ‘ «Ο Μάλλιος ζει, αυτός μας οδηγεί», που θαύμαζε τον Λεπέν κι ήθελε οι μετανάστες να γυρίσουν στην πατρίδα τους δεν τέλειωσε. Η θητεία του δίπλα στον πιο ευέλικτο Γιώργο Καρατζαφέρη- “έχω ένα ναζί, έναν ομοφυλόφιλο και ένα Εβραίο στα ψηφοδέλτια”, έλεγε- δεν τον δίδαξε τίποτα.

Έτσι πέρασε μπροστά -ποιος;- o Άδωνις ζητώντας συγγνώμες για όσα έλεγε για Εβραίους, τον Μητσοτάκη, τον Καραμανλή, όποιον θα τον εμπόδιζε να γίνει -αυτός!- αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας- που είχε γίνει με τα πολλά ένα φιλελεύθερο ευρωπαϊκό κόμμα.

Δυστυχώς δεν είναι μόνο που ο Τσίπρας, ο “άθεος”, άλλωστε, που θα καταργήσει τα Χριστούγεννα και θα τρώμε μελομακάρονα για αντίσταση. Είναι που επιστρέφει μια παλαιοδεξιά, άγαρμπη και γεμάτη μίσος, πάντα αγράμματη και καθυστερημένη που δεν θέλει μια Αριστερά -που επινοεί- διψώντας για εκδίκηση και αίμα.

Δεν πήγαν οι ‘Αδωνις, Βορίδης, Πλεύρης στη Νέα Δημοκρατία, αλλά αυτή προσχώρησε σ΄αυτούς. Ο Μητσοτάκης- “η ανισότητα υπάρχει στη φύση”- μάλλον ενδιαφέρεται πολύ να γίνει αρχηγός της Δεξιάς, περισσότερο από πρωθυπουργός κι όλες αυτές οι αντικομμουνιστικές ιστορίες -μέσα σε μια ιστορική σύγχυση για το Βυζάντιο και την Ελλάδα- που βγαίνουν από το κόμμα του το αποδεικνύουν. Ο Βορίδης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ο Άδωνις αντιπρόεδρος, η Νέα Δημοκρατία των Καραμανλήδων δεν υπάρχει πλέον.

Και πίσω ο Φιλόσοφος να λέει ανάμεσα σε βλακείες για το Βυζάντιο, τον Ιησού και τον Μεταξά – πως μετά τον Εμφύλιο “τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλά”, “η Γενιά του Πολυτεχνείου μας κατέστρεψε” και “το χειρότερο κακό που έκανε η δικτατορία είναι η Μεταπολίτευση» ή “η εμπειρία μιας παγκόσμιας αριστεράς είναι μια εμπειρία ανικανότητας” -που πρέπει να πάρουμε μέτρα να μην επανέλθει, όπως λέει ο Ακτιβιστής Με Το Τσεκούρι.

Ας φάμε τα τελευταία μας μελομακάρονα. Τη Φάτνη ξεχάστε την. Άμα θέλετε να δείτε το Φως, καταψηφίστε τον Τσίπρα- που λέει και ο Φιλόσοφος. Τον Αντίχριστο. Δεν είναι που επιστρέφει η Δεξιά, απενοχοποιημένη και αλαζονική- γιατί, λέει, η Αριστερά απέτυχε. Είναι που επιστρέφει η Αμάθεια, η Βλακεία, η Δεξιά Κακία – ο Φασισμός που φοβάται τους κομμουνιστές και τους μετανάστες, που ανησυχεί για την Πατρίδα, την Θρησκεία και την Οικογένεια.

Για την ακρίβεια η “Νέα Δεξιά” δημιουργεί έναν κίνδυνο που δεν υπάρχει, για να υπάρξει η ίδια. Όπως πάντα. Γιατί “είμαστε οι κληρονόμοι του Βυζαντίου και της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας” κι αν ….ρηγματώσουμε την Ιστορία μας, όπως λέει ο Mavor, δεν θα χάσουμε μόνο τα Χριστούγεννα, τη  Φάτνη και τα μελομακάρονα. Θα διαταραχθεί και η “ισορροπία μεταξύ του αυτοκράτορα και του Πατριάρχη”. Τρικυμία, δηλαδή.