Με στρατηγική “My Style Rocks”

Του Ιωάννη Δαμίγου

 

Δεν μας έφτανε το δυστοπικό περιβάλλον που αντιμετωπίζουμε καθημερινά επί τέσσερα χρόνια, έχουμε τώρα να κάνουμε και με την προεκλογική περίοδο, με τα γνωστά επακόλουθα της κυβερνητικής επίθεσης λαϊκισμού, της στρατηγικής “My Style Rocks”.

Αρχή έκανε ο και όμως γιατρός κύριος Λιβανός, υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, αλλοίμονο, που έκανε προεκλογική αφίσα  με το πρόσωπό του πάνω στον νεκρό πιλότο! Χωρίς σχόλιο. Ακολούθησε σε αθλιότητα, η πρώην αθλητική δημοσιογράφος, καμία σχέση με αθλητικά, αντίθετα σχετική με το “Χαλάλι του, χαλάλι του”, κρατώντας μια άλλη φωτογραφία του κυρίου Τσίπρα και των δυο κυριών που τον συνόδευαν σε επίσκεψη θεατρικής παράστασης, αντί να θρηνεί! Και πάλι χωρίς σχόλιο.

Προοιωνίζοντας την επίθεση άκρατου λαϊκισμού της παράταξης των καθώς πρέπει εξεχουσών προσωπικοτήτων, των πτυχίων του Harvard. Οφείλουμε να προετοιμαστούμε, όσο και όπως γίνεται, για να υποστούμε αυτή την επώδυνη δοκιμασία αντοχής και ανοχής της διάσωσης της αισθητικής. Η αλήθεια είναι πως ο βαθμός δυσκολίας της αντιμετώπισης της στρατηγικής φιλοσοφίας επιπέδου Σεφερλή, “survivor” και “My Style Rocks”, είναι μεγάλος.

Εξίσου επιτυχημένη είναι και η διαρκής καθημερινή εκπαίδευση της κοινωνίας, σε τέτοιες τακτικές επίδειξης χονδρικής πώλησης λαϊκισμού. Απόρροια αυτής της επιτυχημένης εκπαίδευσης, αποτελούν τα ανείπωτα αυτών που βιώνουμε, αλλά και αυτών που θα προκύψουν στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Αν προκύψουν δεύτερες και τρίτες εκλογές, θα χρειαστεί εντατικό φροντιστήριο εγκράτειας και ψυχραιμίας, σε παρατεταμένη έκθεση δοκιμασίας.

Το Πάσχα των δημοσιογράφων, το Πάσχα των χριστιανών και το Πάσχα της σφαγής των αμνών, θα συμπέσουν! Η σταύρωση, η αποκαθήλωση και η ανάσταση, θα λάβουν τις πραγματικές διαστάσεις των. Επειδή η άριστοι έχουν κάνει διδακτορική διατριβή στον λαϊκισμό, μας περιμένουν ακραίες προκλητικές εκπλήξεις συκοφάντησης, λασπολογίας και σκύλευσης.

Ακροδεξιοί ρήτορες θα προκαλούν ρήξη, λόγο έλλειψης επιχειρημάτων, σε αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά, εξοργίζοντας τους συνομιλητές των. Καλό λοιπόν θα ήταν οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να αποφεύγουν αναμετρήσεις με αήττητους, λόγο ανοησίας, ακροδεξιούς πολιτευτές. Μα κυρίως, να διατηρούν την ψυχραιμία τους, προκαλώντας έτσι την εκθετική φυσική τους συμπεριφορά. Άλλωστε, μόνο οι αδαείς πείθονται από τηλεοπτικές κατευθυνόμενες συζητήσεις, αγνοώντας εκούσια ή ακούσια την σκληρή πραγματικότητα.