Μητσοτάκης: Η «Μαύρη Βίβλος» των τοξικών και διχαστικών δηλώσεών του!

Όταν ο Άδωνις δήλωνε πως «θα γδάρει» τον Τσίπρα και ο Πατούλης κατηγορούσε τη Δούρου ότι βγήκε Περιφερειάρχης «για να μας κάψει»!

Αποτελεί πλέον στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας: Κατηγορούν τους αντιπάλους τους για διχασμό, ενώ οι ίδιοι πρωτοστατούν τόσο στο διχασμό, όσο και στην τοξικότητα.

Το είδαμε χθες στη Βουλή, όταν ο πρωθυπουργός επιχείρησε να συνδέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την έκρηξη μηχανισμού στον Realfm, ενώ κατηγόρησε και την ηγεσία της Κουμουνδούρου για … «εκτσογλανισμό»!

Για του λόγο του αληθές ιδού (μερικές μόνο) τοξικές και μισαλλόδοξες δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού, όσο και υπουργών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος κατά το πρόσφατο, αλλά και το λιγότερο πρόσφατο παρελθόν:

Κυριάκος Μητσοτάκης:

– 11 Δεκεμβρίου 2018, Βουλή: «Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις μειώσεις των συντάξεων. Ανταλλάξατε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχετε ψηφίσει με μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Αυτό ήταν το εισιτήριο με το οποίο ταξιδεύσατε από τις Πρέσπες στην Ιθάκη. Έτσι όμως δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας, εξυπηρετούνται ξένα συμφέροντα. Αυτό που λένε στις Βρυξέλλες για σας κ. Τσίπρα, είναι ότι κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στην διαπραγμάτευση. Τα δώσατε όλα κ. Τσίπρα».

– 8 Μαΐου 2019, Βουλή: «Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάπλουτη οικογένεια, ας αναζητήσουμε λίγο και τους τρόπους που η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία την οποία είχε, πότε την απέκτησε, με ποιους έκανε δουλειές στη χούντα».

– 12 Μαρτίου 2021, Βουλή: «Αρχίσατε να κινητοποιείστε στον ρυθμό του περιθωρίου, με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να βαδίζει στον ρυθμό του συνθήματος να μετονομαστεί η πλατεία Συντάγματος σε πλατεία Δημήτρη Κουφοντίνα και μπροστά στο πανό ‘Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη’, μαζί συμπορευτήκατε».

– 25 Αυγούστου 2021, Βουλή: «Τώρα μετράμε καμένα στρέμματα, στο Μάτι μετρούσαμε φέρετρα».

– 18 Δεκεμβρίου 2021, Βουλή (κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού απαντώντας στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να μην ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες): «Το Εθνικό μέτωπο κ. Τσίπρα συγκροτείται έστω και χωρίς την δική σας συμμετοχή».

– 30 Ιανουαρίου 2022, Βουλή: «Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Δε λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθερο-δολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά».

– 15 Φεβρουαρίου 2022, Βουλή (κύρωση της προμήθειας των φρεγατών Belhara και των αεροσκαφών Rafale, απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ): «Το παρών είναι απών από το εθνικό μέτωπο], «εθνική παραφωνία η στάση του ΣΥΡΙΖΑ» και «κάθε πολιτική διαφωνία σταματά εκεί που ξεκινά το συμφέρον της πατρίδας».

– 12 Μαΐου 2022, Βουλή (κύρωση αμυντικής συμφωνίας με ΗΠΑ, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ): «Ο πατριωτισμός είναι ξένη λέξη για εσάς».

– 13 Ιουλίου 2022, Βουλή: «Όλα αυτά από ένα κόμμα που μιλά για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου και της ενημέρωσης επειδή έτσι το είπαν κάποιοι… Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα. Και μάλιστα την ίδια μέρα που μπήκαν βόμβες σε έναν σταθμό που χθες κατέκρινε τις δηλώσεις του κ. Βερναρδάκη\».

Στελέχη, βουλευτές, υπουργοί Ν.Δ.:

– Άδωνις Γεωργιάδης, 23 Φεβρουαρίου 2018, Συνέντευξη στον Alpha (Ράνια Τζίμα – Σπύρος Λάμπρου): «Θα τους γδάρω! Δεν θα μου γλιτώσει ούτε ένας από αυτούς, ο Τσίπρας πρώτος απ’ όλους, ο άθλιος και αχρείος! Ο Τσίπρας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη λογοδοτήσει γι’ αυτό που έκανε, ούτε μία στο εκατομμύριο! Δεν έχει καταλάβει πού έμπλεξε! Ειδικά ο Τσίπρας που είναι διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι! Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας;».

– Μάκης Βορίδης, 21 Αυγούστου 2018, Συνέντευξη στον ρ/σ24/7 (Βασίλης Σκουρής – Αγγελική Σπανού): «Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς για να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της. Ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές».

– Γιώργος Πατούλης, 21 Ιουνίου 2019, Συζήτηση με τη Ρένα Δούρου στο Open (Έλλη Στάη): «Βγήκατε περιφερειάρχης για να μας κάψετε».

– Γραφείο Τύπου Ν.Δ., 18 Ιουνίου 2020: «Ο Ευρωβουλευτής κ. Αρβανίτης καταθέτει νέα ερώτηση στην Κομισιόν υιοθετώντας την προπαγάνδα της Τουρκίας σχετικά με τις μεταναστευτικές/προσφυγικές ροές στο Αιγαίο και δυσφημίζοντας την χώρα μας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

– Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, 17 Φεβρουαρίου 2021, Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 (Νίκος Χατζηνικολάου): «Αυτοί που το ρωτούν αυτό το πράγμα ας αναρωτηθούν τι έκαναν στο Μάτι που έκαψαν 100 ανθρώπους».

– Γιάννης Οικονόμου, 5 Οκτωβρίου 2021, Δήλωση: «Ο κ. Τσίπρας επιλέγει να γίνει η εθνική εξαίρεση».

– Νίκος Ρωμανός, 12 Μαΐου 2022, Συνέντευξη στο Blue Sky (Σωτήρης Ξενάκης): «Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ήταν ομιλία εκπροσώπησης της Τουρκίας».

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR