Μητσοτάκης και Πολυτεχνείο: ανιστόρητα και προκλητικά

Ποιο Πολυτεχνείο να τιμήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τρεις υπουργούς στην κυβέρνηση ρου που το έχουν αμφισβητήσει και μυστικοσύμβουλο τον Κ. Λούλη;

Και σε τελευταία ανάλυση γιατί να το τιμήσει; Ούτε οι επενδυτές ενδιαφέρονται ότι κανένα fud βάζει λεφτά.

Χώρια που αυτή η συνήθεια της επίσκεψη των διαδηλωτών στη πρεσβεία είναι ενοχλητική για τους συμμάχους

Έτσι λοιπόν ο Πρωθυπουργός -τον οποίο η επέτειος βρήκε στην Αγγλία να υπονομεύει την αξίωση επιστροφή των Μαρμάρων αντιπροσφέροντας ελληνικές αρχαιότητες- κατάφυγε στον βολικό χαρακτηρισμό “γερασμένα συνθήματα”.

Ποια από όλα; Αν εννοεί το ‘Ψωμί- Παιδεία -Ελευθερία” μάλλον είχε δίκιο ο Άδωνις με τα χρυσά κουτάλια. Ποτέ δεν θα ξεπεραστού . Επίκαιρα δεν τα κάνει το Πολυτεχνείο. Προϋπήρχαν και θα υπάρχουν στον αιώνα τον άπαντα για την κοινωνία .

Προ καιρού στη Βουλή ο Μητσοτάκης είχε εκτοξεύσει ότι δεν μπορεί να καπηλεύεται το Πολυτεχνείο η Αριστερά γιατί υπήρχαν στην κατάληψη δεξιοί.

Κανείς δεν μπορούσε να ξέρει τα φρονήματα όσων κινήθηκαν στους γύρω δρόμους εκείνα τα δραματικά βράδια.

Αλλά στην κατάληψη δεξιός δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμή.

Αλλά η αλλοίωση της Ιστορίας είναι αναγκαία από κάποιον που δεν αποδεχτεί καν ότι στην Εθνική Αντίσταση δεν μετείχαν όλοι οι Έλληνες.

Κάποιοι -από την παράταξη του- ήταν εναντίον της. Και μετά τον πόλεμο ανταμείφθηκαν -πάλι από την παράταξη του. Μαζί με τους μαυραγορίτες που πλούτησαν και τους συνεργάτες των Γερμανών.

Άρα λοιπόν πώς μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς ήταν το Πολυτεχνείο;

Οι επικοινωνιολόγοι του τσουβάλιασαν την επέτειο στο “έργο του” και ανήγγειλε ότι … “υλοποιεί ζωντανά αιτήματα”.

Ρωτήστε τον Λαλιώτη, τον Τζουμάκα, τον Παπαχρήστου τον Χριστοδουλάκη, τη Δαμανάκη, τον Μπίστη, τον Λυγερό και όσους ακόμη συντόνιζαν την κατάληψη:

Αυτό που ζητούσαν ήταν να κοπούν δικαιώματα, συντάξεις και μισθοί, να γίνει κράτος η αστυνομία, να απαγορευτούν απεργίες και να γίνει η χώρα αμερικανικό οικόπεδο για βάσεις.

Α, και μια μέρα να πάει ο Αθανασίου να καταθέσει στεφάνι. Αφού δεν μπορεί ο Μπογδάνος…