Μια ιδιότυπη τριμερής σχέση

Του Τάκη Ψαρίδη

Εάν όντως συμβαίνει και αυτό τότε θα αρχίσω να πιστεύω πως η γη δεν γυρίζει και είναι επίπεδη..

Μια χαρά πολιτικός είναι ο κος Κασελάκης.  Ίσως ήταν και ένας ιδανικός δήμαρχος Αθηναίων. Έτσι και αλλιώς οι πάντες, πλην Κασιδιάρη, είναι απείρως καλύτεροι από τον Μπακογιάννη.

Όμως υπάρχει μια ιδιότυπη τριμερής σχέση Μητσοτάκη-Κασελάκη-Πολάκη που ανατρέπει το στάτους κβο της πολιτικής λογικής.

Ο κος Κασελάκης λίγο μετά την μεγάλη ήττα του Σύριζα έγραψε ένα κείμενο στην αγγλόφωνη έκδοση της καθημερινής με το οποίο αποκάλυψε την στήριξη και τον σεβασμό του στον κο Μητσοτάκη:

«Τον Απρίλιο έγινα υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, σε τιμητική θέση εκπροσωπώντας τους ομογενείς. Δεν ήταν μια απόφαση χωρίς σκέψη: Από το 2012 είχα αναπτύξει άριστες σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο ήταν βουλευτής, στη συνέχεια μέλος του υπουργικού συμβουλίου και τελικά επικεφαλής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, του παρείχα την υποστήριξή μου μέσω κειμένου μου στον Εθνικό Κήρυκα όταν διεκδικούσε την ηγεσία του κόμματος. Τον σεβόμουν –και τον σέβομαι ακόμα– προσωπικά».

Αυτό θυμίζει λίγο Γεωργούλη που προβληματιζόταν αν θα πάει με τη ΝΔ ή τον Σύριζα. Αλλά το εξωφρενικό δεν είναι αυτό. Είναι η στήριξη του κου Πολάκη στον Κασελάκη. Άραγε βρήκε τον κο Κασελάκη τόσο βαριά και ασήκωτα αριστερό σαν τον εαυτόν του; Βεβαίως υπάρχει και το θετικό σε αυτήν την στήριξη καθώς μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρότατο χτύπημα στην ομοφοβία η οποία είναι αρκετά ανεπτυγμένη τουλάχιστον στην λεβεντογέννα.

Πέραν τούτου όμως η ιδιότυπη σχέση Μητσοτάκη-Κασελάκη-Πολάκη αποκαλύπτει ότι η επικοινωνία του «εγώ» πλέον έχει υποκαταστήσει την Πολιτική.

Επικοινωνιακά και θεαματικά κυβερνά ως ηγεμόνας ο κος Μητσοτάκης, επικοινωνιακά και θεαματικά δρα από το πουθενά χωρίς καμία προηγούμενη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα στη χώρα μας και ο κος Κασελάκης που θέλει να γίνει αρχηγός, επικοινωνιακά και θεαματικά λειτούργησε υπέρ του δικού του λεβέντικου «εγώ» και ο κος Πολάκης και μάλιστα πολλές φορές σε βάρος του κόμματος του και του αρχηγού του.. Άραγε θα καταλάβουν στον Σύριζα πως η πολιτική του «εγώ» βλάπτει σοβαρά τόσο την πολιτική όσο και το κόμμα και ευρύτερα την αριστερά;