Μπορεί να παραμένει ο Τζανακόπουλος στον ΣΥΡΙΖΑ;

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Την περίοδο που ο Δημ. Τζανακόπουλος ήταν γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ μια ιστοσελίδα τον συνέδεσε με φημολογούμενες, τότε, ηγετικές  φιλοδοξίες της συζύγου του Έφης Αχτσιόγλου.

 Η αντίδραση του ήταν απρόβλεπτη: στράφηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα. Κλείσθηκε  στο γραφείο του και τα έβαζε με τον … πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσίευμα.

Υπάρχουν και άλλα περιστατικά για τον οξύθυμο χαρακτήρα του πρώην γραμματέα.  Τα τελευταία όμως θέτουν- για πολλούς-  θέμα παραμονής του στο κόμμα. Προσέξτε πώς έχουν τα πράγματα:

Πρώτο είναι το περιστατικό με την επίθεση ξυλοδαρμού κατά του Παν. Ρήγα. Θεωρείται επιβεβαιωμένο, παρότι από του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε καμιά αντίδραση.

Το αποτέλεσμα είναι όποιος θα τον τρακάρει  στο εξής θα αλλάζει δρόμο: «Αυτός θα μας δείρει κιόλας»

Δεύτερο, κάτι ακόμη πιο βαρύ: ο χαρακτηρισμός «σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ» που του αποδόθηκε για όσους κατατάσσονται στη «Προοδευτική Συνεργασία» που μπαίνει δίπλα το λογότυπο.

Μαζί με υποτιμητικές αναφορές όπως «Πασοκάκια» και άλλα συναφή.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν το απεύθυνε τον Αλέξη Τσιπρα   -«μάζεψες τα σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ»- ή  το ανέφερε γενικά. Οι χαρακτηρισμοί  ακούσθηκαν πάντως και κανείς δεν τους διέψευσε.  Και σε ένα σοβαρό κόμμα θα είχαν  ήδη δείξει την έξοδο στον τραμπούκο. Κόμματα με ξεσαλωμένους, δεν πάνε μακριά….

Είναι δυνατόν να μείνουν στον  ΣΥΡΙΖΑ οι  προερχόμενοι από το  ΠΑΣΟΚ  όταν κανένα  κομματικό  όργανο δεν τον αποδοκιμάζει;  Τι είδους  πολιτικοί είναι αυτοί που δέχονται να τους αποκαλούν «σκουπίδια» και «πασοκάκια”΄;

Τουλάχιστον ας βγει κάποιος να τον βάλει στη θέση του.