Νέα κίνηση: Η “Ανανεωτική Αριστερά” που θα ενταχθεί στο Κινάλ

Με πολλαπλά μηνύματα για τον χώρο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, ανακοινώθηκε την Τρίτη η συγκρότηση της Πολιτικής Κίνησης «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ», που θα ενταχθεί στο ΚΙΝΑΛ.

Τα μέλη της Κίνησης έδωσαν συνέντευξη Τύπου στην οποία μεταξύ άλλων τόνισαν ότι «θα κινηθούμε με βάση τις σύγχρονες ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας. Θα κινηθούμε στο πλαίσιο του ευρύτερου φορέα της Κεντροαριστεράς που είναι το Κίνημα Αλλαγής (σ.σ. ΚΙΝΑΛ)».

Τα μέλη της «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» διευκρινίζουν στη συνέχεια ότι «μέλη μας, ωστόσο, είναι ήδη και στελέχη, που δεν έχουν οργανωτική ένταξη στο Κίνημα Αλλαγής».

Σε ό,τι αφορά τα οργανωτικά, κατά τη συνέντευξη Τύπου επισημάνθηκε ότι «η Συντονιστική Επιτροπή θα λειτουργήσει ως Πανελλαδικό δίκτυο, που θα συγκροτήσουν οι πυρήνες από τα μέλη και τους φίλους σε όλους τους Δήμους και τις πόλεις».

Οι 10+1 θέσεις της «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»

Στη διακήρυξη που συνυπέγραψαν και δημοσιοποίησαν τα μέλη της «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι συμφώνησαν στις «αρχές του του αντι-εθνικισμού, του φιλο-ευρωπαϊσμού, του πολιτικού φιλελευθερισμού και της προτεραιότητας της δημοκρατίας».

Επιπλέον, αναφέρουν, με νόημα, ότι ως Κίνηση δεν προσδοκούν σε «”ανάσταση” παλαιών συμβόλων και ονομάτων που παρόλο που απέδωσαν πολλά στην κοινωνία, σήμερα δεν είναι σε θέση να εμπνεύσουν τις νέες δυνάμεις και τάσεις που αναπτύσσονται στην ελληνική κοινωνία. Γιατί η σοσιαλδημοκρατία για εμάς αποτελεί την πλούσια σε τάσεις παράταξη που θέτει ως προτεραιότητά της τη μεταρρύθμιση του παρόντος. Λέει πάντα όχι στα μεσσιανικά μελλοντικά οράματα, αλλά και όχι στην αναπαλαίωση του νέου, όχι στη νοσταλγία» καταλήγουν.