Νέα παρέμβαση του Πρ. Παυλόπουλου για τις δηλώσεις του Ερντογάν για τη Θράκη

“Όταν πρόκειται για εθνικά θέματα, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει τίποτα «να πέσει κάτω». Ακόμη και μέσα στον Αύγουστο. Ας θυμηθούμε ότι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έκανε ούτε μια μέρα, κυριολεκτικά, διακοπές. Του έχει γίνει συνήθεια πια”.

Όπως γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο Ieidiseis.gr:

“Νέα παρέμβαση λοιπόν του Προκόπη Παυλόπουλου, για να δώσει απάντηση στις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για την Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη.

Και η παρέμβαση αυτή θα είναι, καθώς το συνηθίζει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να μην μπορεί κανείς να του αποδώσει άλλες προθέσεις, καθαρώς θεσμική. Και θα στηρίζεται, αποκλειστικά, στα ιστορικά γεγονότα και στη Συνθήκη της Λωζάννης.

Όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις, η παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου θα γίνει μέσω διαδικτυακής συζήτησης που οργανώνει την ερχόμενη Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 και ώρα 17.00, ο «Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου» («EPLO»), με θέμα: «Πτυχές του καθεστώτος των Μειονοτήτων κατά την Συνθήκη της Λωζάννης».

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, για όσους τον ξέρουν καλά, ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θ’ αδράξει την ευκαιρία να δώσει «πληρωμένη απάντηση» στον Ερντογάν και όχι μόνο σε νομικό επίπεδο -εδώ ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι «τον έχει» για τα καλά τον Ερντογάν-αλλά και σε ιστορικό επίπεδο. Έχει πολλά να πει για τις βαρβαρότητες των Τούρκων στην Κωνσταντινούπολη κατά το ’50 και το ’60.

Και φυσικά, θα επαναφέρει το ζήτημα της Αγίας Σοφίας αλλά και το ζήτημα της Μονής της Χώρας, που πρόσθεσε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν στον απύθμενο, κατά πως φαίνεται, «σάκο» των προκλήσεών του”.