Νέος… Κρίστοφερ! Τι ξέρει ο Αμερικανός;

Aνατριχιαστικός και αποκαλυπτικός ταυτόχρονα ήταν ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όχι γιατί έδειξε καθαρά πόθεν εκπορεύεται η πολιτική κατευνασμού απέναντι στον Ερντογάν και ότι δεν έχει να  φοβάται τίποτε από τις ΗΠΑ η… Τουρκία. Αλλά γιατί είπε πράγματα που μας κρύβουν οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές -που τον υποδέχθηκαν με δάφνες. Ούτε ο Μάρσαλ να ήταν.

Μιλώντας στο  ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος, ο Αμερικανός υπουργός είπε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Στηρίζουμε τους επιχειρηματίες που παίρνουν ρίσκα. Από την επανάσταση του Ρήγκαν και της Θάτσερ, στην Ινδία της δεκαετίας του 90, στην κυβέρνηση Τραμπ και την Βραζιλία (του Μπολσονάρο), τώρα ξέρουμε πως θα πετύχει και εδώ».

Είναι αδιανόητο και να τα σκεφθεί κανείς. Αλλά ο άνθρωπος δεν τα έβγαλε από την κοιλιά του. Του προκύπτουν από όσα του είπε  Μητσοτάκης. Αυτά που δεν λέει σε μας.

Υπάρχει ένα προηγούμενο με τους Μητσοτάκηδες και τους Αμερικάνους ΥΠΕΞ. Το 1993 ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ  Κρίστοφερ ανακοίνωσε τις… εκλογές που επακολουθήσαν. Πολιτικό σκάνδαλο.

Τώρα τι ακριβώς ανακοίνωσε ο Πομπέο;  Αν δεν τον διαψεύσει η κυβέρνηση, μας περιμένει βαρβαρότητα. Αυτό ακριβώς φέρνει η πολιτική που προσωποποίησε με τόσο συγκεκριμένο τρόπο ο εκλεκτός συνομιλητής του Πρωθυπουργού. Που μάλλον δεν τον «έδωσε» από λάθος.

Τα μιλήσανε τα συμφωνήσανε και θέλει να τα σιγουρέψει. Προφανώς δεν ξεχνάει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα την οποία όπως θα έλεγε και ο Άδωνις μέχρι προχθές την κυβερνούσαν κομμουνιστές…