Νίκη Κεραμέως: Εμπιστοσύνη

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Εκλογές με τη Νίκη Κεραμέως στο Yπουργείο Εσωτερικών είναι προβληματικές, γιατί απλούστατα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

Στην πολιτική όλοι έχουν το τέλος που τους αξίζει. Την Άννα-Μισέλ να ζήσουμε να τη θυμόμαστε ως αρνητική περίπτωση δημοσίου προσώπου. Ανακάλυψη του Αντώνη Σαμαρά, αρχιερέα της πολιτικής δεν θέλουμε – κατά τον απολογισμό του: Καθοδηγητής των τραμπούκων «Κένταυρων» και «Ρέιτζερς» της ΟΝΝΕΔ στη νεότητά του, αποστάτης που ανέτρεψε τη νόμιμη κυβέρνηση του κόμματός του – υποκινούμενος από τα «διαπλεκόμενα συμφέροντα», κατά τον ανατραπέντα πατέρα Μητσοτάκη, μεταφορέας της ηγετικής τριάδας του ακροδεξιού ΛΑ.Ο.Σ. στη Ν.Δ. και μάνατζερ του νεότερου Μητσοτάκη για την ηγεσία της – ως χαριστική βολή στον πατέρα του και στην αδελφή του – και ηθικός αυτουργός στην κατάρρευση της πρώτης ψηφοφορίας που έβγαζε Μεϊμαράκη, εκπρόσωπος κατώτερων αντιλήψεων και συμπεριφορών στον δημόσιο βίο: Από την απρέπεια να μην παραδώσει ως απερχόμενος πρωθυπουργός στον διάδοχό του μέχρι τα κηρύγματα υπερεθνικισμού και τα μαθήματα «ανδρικής σχολής» στην πολιτική.

Με αυτόν τον δάσκαλο κάθισε η Ασημακοπούλου, αυτά τα γράμματα έμαθε. Την ξήλωσαν, αλλά όχι γιατί στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ευαισθησίες διαφάνειας και θεσμικής ακεραιότητας. Απλώς διέπραξε ατιμία σε βαρος των υπολοίπων του ευρωψηφοδελτίου: Υποκλέπτοντας στοιχεία των ψηφοφόρων, απέκτησε πλεονέκτημα στη σταυροδότηση.

Πίσω της μένει – ως εμπλεκόμενη – μια άλλη εκπρόσωπος της ίδιας σχολής: Η Νίκη Κεραμέως. Είναι, επίσης, ανακάλυψη του Μεσσήνιου ιντριγκαδόρου. Τη διόρισε το 2015 στη Βουλή δια του ψηφοδελτίου Επικρατείας και επί Μητσοτάκη έγραψε ως υπουργός Παιδείας αμέτρητες γκρίζες σελίδες: Κατάργησε το πανεπιστημιακό άσυλο, διέγραψε πανεπιστημιακά Τμήματα και προγράμματα σπουδών, εξίσωσε επαγγελματικά τους απόφοιτους των ιδιωτικών κολεγίων με τους πτυχιούχους των ΑΕΙ, επανέφερε την αναγραφή της διαγωγής στα απολυτήρια και κατάργησε τα γνωστικά αντικείμενα των κοινωνικών Επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευσης- που παράγουν… κουμουνιστές κατά τον Γεωργιάδη.

Έστελνε εισαγγελείς στις καταλήψεις, συνυπέγραψε με τον Χρυσοχοΐδη την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και ευθύνεται για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων μαθητών – καλή ώρα. Στο Yπουργείο Εσωτερικών συνδέεται με την αμφιλεγόμενη «μεταρρύθμιση» της επιστολικής ψήφου για την οποία απέσπασε δολίως συγκατάθεση για οιονεί πειραματική εφαρμογή στις ευρωεκλογές και τη μετέφερε και στις εθνικές εκλογές.

Στο σκάνδαλο Ασημακοπούλου, ο Μητσοτάκης καρατόμησε μόνο τα λιμά. Για την Κεραμέως αρκείται στο ότι ψαλιδίσθηκαν τα φτερά της για τη διαδοχή του. Όπως την εμφάνιζε συγκεκριμένη ελίτ μετά την πρόσκληση της σε σύνοδο της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ – κατά τα ατυχές πρότυπο της Διαμαντοπούλου.

Την ευθύνη για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ψηφοφόρων έχει η αρμόδια υπουργός και όχι οι αποπεμφθέντες ως δράστες. Και από αυτή την άποψη, εκλογές με την Κεραμέως στο Yπουργείο Εσωτερικών είναι προβληματικές. Ποιος εγγυάται ότι δεν θα διαρρεύσουν αντίστοιχα δεδομένα στις εθνικές εκλογές; Ή ότι στην επιστολική ψήφο – με την μακράν του παραβάν επιλογή ψηφοδελτίου και σταυρού – δεν θα διευκολύνει τον αταβισμό της Δεξιάς, κατά το προηγούμενο παραγόντων της που έδιναν κλειστούς φακέλους με σταυρωμένα ψηφοδέλτια σε ψηφοφόρους;

Το παρελθόν – και το παρόν πλέον – της Κεραμέως δεν είναι συμβατά με την προστασία της ψηφοφορίας. Γιατί απλούστατα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR