Νίκος Μπίστης: Ανοίξτε τα παράθυρα – Να φύγει το καθεστώς Μητσοτάκη!

Ουσιαστικά εκβιάζουν, με μεθόδους μαφίας. Η κυβέρνηση των αρίστων, που δεν μπορούσε τους άξεστους Μαδουραίους, και μέσα σε τρία χρόνια συγκρότησε το επιτελικό, οικογενειακό, παρακράτος.

Όλοι αυτοί που ζητάνε από τον κ. Μητσοτάκη να πάρει πρωτοβουλίες και να θωρακίσει θεσμικά την δημοκρατία, τα δικαιώματα των πολιτών, με τον δημοκρατικό έλεγχο της ΕΥΠ κλπ κλπ, πού ζούσαν τα τελευταία τρία χρόνια;

Όταν ο πρωθυπουργός αναλάμβανε πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ και τροποποιούσε τον νόμο με φωτογραφική διάταξη για να διορίσει τον μη προσοντούχο εκλεκτό του, όταν ο Τσίπρας κατήγγειλε και προειδοποιούσε από το βήμα της Βουλής, που αλήθεια ζούσαν αυτοί;

Πότε διαμαρτυρήθηκαν;

Τώρα εκ των υστέρων, αφού η μπόχα τους τύλιξε και αυτούς, στην προσπάθεια για damage control ,προσπαθούν να βγάλουν τον Μητσοτάκη από το κάδρο. Πολύ αργά για να συνυπάρξουν η παρθένα με τον σατανά.

Δεν υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση να μην γνώριζε ο πρωθυπουργός τις ενέργειες του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα.

Ο πρώτος ήταν «αντ αυτού» για όλες τις άλλες δουλειές και ο δεύτερος ο άνθρωπός του για αυτές ειδικά τις δουλειές. Ήταν κυριολεκτικά οι άνθρωποι του Προέδρου.

Τρεις μέρες τώρα μέσα στον πανικό τους εκθέτουν την χώρα. Ψάχνουν να βρουν αληθοφανές αίτημα που να δικαιολογεί την εκ των υστέρων επιστρατευθείσα «νόμιμη» παρακολούθηση με επίκληση εθνικών κινδύνων.

Η εισαγγελέας κυρία Βλάχου, με βάση κάποιο αίτημα όφειλε να δώσει την εντολή παρακολούθησης.

Αναζητείται, λοιπόν, αίτημα και αιτούντες. Αναζητήθηκαν πρώτα Κινέζοι, μετά Αρμένιοι και Ουκρανοί. Για τους Κινέζους δεν μας είπαν αν πρόκειται για κανονικούς Κινέζους ή για τους άλλους της Ταϊβάν και μήπως εμπλέκεται και η Πελόζι. Οι πρέσβεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας πήραν ανάποδες όταν είδαν ότι πάνε να τους μπλέξουνε.

Μετά από την ντροπιαστική και ατελέσφορη περιήγηση σε εξωτερικούς παράγοντες, στράφηκαν στο εσωτερικό.

Ολόκληρο το βρόμικο σύστημα, με πρώτο τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκο Ρωμανό αφήνει βαρύτατους υπαινιγμούς για τον Ανδρουλάκη. Και του ζητάνε να δημοσιοποιήσει αυτός τους λόγους για τους οποίους αυτοί τον παρακολουθούσαν. Υπαινίσσονται ότι προκάλεσε την παρακολούθησή του. Ουσιαστικά εκβιάζουν, με μεθόδους μαφίας. Η κυβέρνηση των αρίστων, που δεν μπορούσε τους άξεστους Μαδουραίους, και μέσα σε τρία χρόνια συγκρότησε το επιτελικό, οικογενειακό, παρακράτος.

Προσοχή: Δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με θέμα Ανδρουλάκη. Έχουμε να κάνουμε με θέμα υπεράσπισης της Δημοκρατίας. Είναι η ώρα για πανδημοκρατικό μέτωπο και σε αυτό έχουν θέση και οι ψηφοφόροι της συντηρητικής παράταξης που έχουν αγανακτήσει με τα καμώματα του Προέδρου της ΝΔ.

Προσοχή: Δεν ξεχνάμε τον δημοσιογράφο Κουκάκη που συστηματικά ξεκίνησε το ξήλωμα του πουλόβερ. Δεν ξεχνάμε τους δημοσιογράφους της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας, που έσκισαν το πέπλο της καλοπληρωμένης σιωπής. Τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν μέχρι να μην μείνει τίποτε από το πουλόβερ της ντροπής.

Προσοχή: Να μην ξεχάσουμε αύριο αυτούς που με πράξεις ή παραλείψεις συνέβαλαν στο ελληνικό Watergate. Αυτόν ή αυτήν που θα αποδεχθεί ή θα αποδειχθεί ότι έδωσε εντολή παρακολούθησης για «εθνικούς λόγους», ενώ δεν υπήρχαν τέτοιοι κίνδυνοι .

Σήμερα θα μιλήσει, με καθυστέρηση, ο πρωθυπουργός. Δεν ξέρω τι θα πει. Υποψιάζομαι ότι θα φταίνε άλλοι, αυτός δεν ήξερε, απλώς προέδρευε. Θα πει ότι έχει μια γενική πολιτική ευθύνη και θα βγουν τα γνωστά ωραία πλυντήρια και θα αναφωνήσουν «μπράβο σου, πόσο γενναίος είσαι».

Δεν έχει σημασία τι θα πει. Ο κόσμος ξέρει. Και όσοι δεν ήξεραν έμαθαν.

Τώρα είναι η ώρα των δημοκρατών πολιτών ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων. Να δώσουμε όλοι μαζί το τελικό χτύπημα στο καθεστώς Μητσοτάκη.

(Ο Νίκος Μπίστης είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ)

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR