Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ευτέλεια

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Η συλλήβδην απαξίωση στρατιωτικών, ως «υπόπτων», από τον πολιτικό τους προϊστάμενο, δεν έχει προηγούμενο.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης κράτησε στο προσκήνιο αυτό που όφειλε να συντηρήσει η αντιπολίτευση: την απαξιωτική συμπεριφορά του υπουργού Άμυνας απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος διεκδικεί τα πρωτεία από τον Νίκο Δένδια στον κύκλο υπουργών με δουλική συμπεριφορά στο ιερατείο – εξωκοινοβουλευτικών και μετακλητών υπάλληλων – του μεγάρου Μαξίμου.

Όπως ο υπουργός Εξωτερικών πληροφορείται εκ των υστέρων την εξωτερική πολιτική, ο Παναγιωτόπουλος βάζει την υπογραφή του στη διάθεση αμυντικού υλικού σε τρίτους, αφού έχει «κλείσει» ερήμην του.

Ο Μητσοτάκης αποδέχθηκε την υπόδειξη Σολτς να στείλει άρματα στην Ουκρανία και να αγοράσει καινούργια από τη Γερμανία.

Ο υπουργός Άμυνας βρήκε εκ των υστέρων τη συμφωνία «επωφελή και συμφέρουσα». Αλλά εν τη ρύμη του λόγου του – σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ – έδωσε και εαυτό και τον Πρωθυπουργό:

-«Βέβαια οφείλουμε από πλευράς μας να εξετάσουμε την κατάσταση αυτών που προσφέρονται, το πακέτο υποστήριξης κι όλα τα συναφή με την απόκτησή τους θέματα, ιδίως το κρίσιμο ζήτημα της ταυτόχρονης αντικατάστασης των ΒΜΡ-1 μ’ αυτά, έτσι ώστε να μην υπάρξει το ελάχιστο κενό στην αμυντική μας διάταξη».

Πρώτα έκλεισε τη δουλειά ο Μητσοτάκης και μετά θα την «εξετάσει» ο ίδιος…

-«Συνεπώς η τελική συμφωνία, μετά τη συμφωνία επί της αρχής μεταξύ του Πρωθυπουργού και το Γερμανού Καγκελαρίου, θα προκύψει όταν διευθετηθούν όλοι αυτοί οι τεχνικοί όροι».

Ωραίος υπουργός: υπογράφει μια συμφωνία, χωρίς να γνωρίζει τους όρους. Ο ίδιος είναι αφελής ή ο Πρωθυπουργός;

Είχε προηγηθεί το ατόπημα που μετέτρεπε τις Ένοπλες Δυνάμεις, από «αξιόμαχες» τη μια μέρα, σε «ελβετικό τυρί» την επομένη. Με την απειλή στρατοδικείων για «διαρροές» σε ΜΜΕ.

Ο Παναγιωτόπουλος που έλεγε ότι στην Ουκρανία «ότι δώσαμε, δώσαμε» δεν προσπάθησε να κρύψει ότι θα ξαναδώσουμε.

Επιχείρησε να σκεπάσει ότι αυτά αποφασίζονται εν αγνοία του, με άνωθεν αποφάσεις και απλώς τα εκτελεί.

Δίκην αντιπερισπασμού ανακάλυψε «διαρροές» στρατιωτικών μυστικών από στρατιωτικούς.

Θα αντιμετωπίσει, είπε, «με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα», σε «όλο το σύστημα της στρατιωτικής ιεραρχίας» τις «διαρροές διαβαθμισμένων πληροφοριών για θέματα ασφάλειας».

Ο υπουργός που ανέχθηκε να καλεί ο Πρωθυπουργός τους αρχηγούς του Στρατεύματος σε σύσκεψη χωρίς τον ίδιο και πρόσφατα έλεγε ότι «δεν είναι εποχή αυτή να τίθενται στο ΝΑΤΟ θέματα για την Τουρκία», ακυρώνει τον ρόλο του.

Απειλώντας με δίκες αξιωματικούς, επειδή τάχα «καταργούν την αντικατασκοπεία», προκαλεί την οργή τους – όπως αναδύεται από την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Η συλλήβδην απαξίωση στρατιωτικών, ως «υπόπτων», από τον πολιτικό τους προϊστάμενο, δεν έχει προηγούμενο.

Ότι συνδυάσθηκε με στοχοποίηση, από τον ίδιο, του βουλευτή Γιάννη Μπουρνούς, προσδίδει στο ατόπημα στοιχεία ευτελούς αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR