Να απορριφθεί η προσφυγή της Ελένης Τουλουπάκη εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η αρμόδια εισαγγελέας

Να απορριφθεί η προσφυγή της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για ακύρωση της ποινικής δίωξης σε βάρος της, παρά των νομικών ακυροτήτων που προβάλλονται και των όσων έχουν καταγραφεί στο πόρισμα – Κόλαφο Σοφουλάκη εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η αρμόδια εισαγγελέας.

Η κ. Τουλουπάκη μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis, κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών αίτηση ακυρότητας της προδικασίας.

Η εισαγγελέας Διαφθοράς, βασιζόταν σε μία σειρά από νομικά επιχειρήματα. Κυρίως όμως από το γεγονός πως πρώτα αρχειοθετήθηκε η προκαταρκτική έρευνα σε βάρος από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη και μία μέρα μετά ο Ευάγγελος Ζαχαρής απέστειλε τη δικογραφία σε βάρος της στην Εισαγγελία πρωτοδικών με την παραγγελία να ασκηθεί δίωξη σε βάρος της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προτείνουσα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εισαγγελέας κρίνει ότι οι δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Λ. Σοφουλάκης και Ε. Ζαχαρής με τα δυο εκ διαμέτρου αντίθετα πορίσματά τους, λειτουργούσαν αυτόνομα και ισότιμα. Έτσι, είχαν δικαίωμα αυτοτελούς κρίσης και δεν τίθεται κανένα ζήτημα χρονικής προτεραιότητας του κάθε πορίσματος.

Να σημειωθεί ότι η Ελένη Τουλουπάκη στην προσφυγή της είχε ζητήσει να ακυρωθεί η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της για τρεις λόγους. Ο πρώτος είχε να κάνει με το ότι η δίωξη σε βάρος της ασκήθηκε μετά την αρχειοθέτηση της σε βάρος της προκαταρκτικής δικογραφίας από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη. Ο δεύτερος με το ότι δεν προέκυψε κανένα νέο στοιχείο ώστε να ανασυρθεί από το αρχείο η υπόθεση (αφού είχε ήδη αρχειοθετηθεί από τον Σοφουλάκη). Αυτό, όπως σημείωνε η κ. Τουλουπάκη φαίνεται και από το πόρισμα Ζαχαρή στο οποίο δεν παρατίθεται κανένα νέο στοιχείο. Και τρίτο, πως σύμφωνα με την παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δεν «ετίθετο ζήτημα έγκρισης του πορίσματος επι παραγγελθείσας προκαταρκτικής εξέτασης από τον ίδιο ως είχε δικαίωμα και συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις».

Τον επόμενο λόγο ως προς το αίτημα Τουλουπάκη περί ακυρότητας της ασκηθείσας εναντίον της ποινικής δίωξης, τον έχει πλέον το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το βούλευμα του οποίου αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Το πόρισμα καταπέλτης Σοφουλάκη

Τα συγκλονιστικά ευρήματα του πορίσματος του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λ. Σοφουλάκη αποκάλυψε σε βάθος το Documento της Κυριακής. Μεταξύ άλλων, πέρα της δικαίωσης των χειρισμών της Τουλουπάκη και την πρόταση αρχειοθέτησης τής σε βάρος της έρευνας, ο κ. Σοφουλάκης κατακεραυνώνει τους “κατηγόρους” της εισαγγελέως Αγγελή, Ράικου, Μανιαδάκη, Φρουζή και Μανία.

Ζητά ειδικότερα να ελεγχθεί για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση για όσα έχει καταθέσει σε εισαγγελείς και προανακριτική επιτροπή ο πρώην επόπτης της εισαγγελίας διαφθοράς, Ιωάννη Αγγελή.

Στην τέως εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, Ελένη Ράικου και νυν Εφετών, καταλογίζει ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση για τις καταθέσεις που έχει δώσει, διάπραξη του αδικήματος της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης από την έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο (όσο καιρό την διενήργησε ως εισαγγελέας διαφθοράς) εξαιτίας της εμπλοκής του γιατρού συζύγου της στην υπόθεση Novartis.

ΑΠΟ ΤΟ DOCUMENTO