Οι Αctive Member τραγουδούν για τη σφαγή στο Δίστομο

Στον αγώνα για την δικαίωση των θυμάτων της Σφαγής του Διστόμου από τους Γερμανούς Ναζί, «στρατεύονται» με το μουσικό έργο τους οι ACTIVE MEMBER σε μια προσπάθεια, όπως τόνισε η «ψυχή» του πρωτοποριακού συγκροτήματος Μιχάλης Μυτακίδης, να υπάρχει μια «γλυκιά εκδίκηση» για το αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε στο Δίστομο.

Παρουσία του Δημάρχου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κ. Ιωάννη Σταθά που από κοινού με τον επικεφαλής των ACTIVE MEMBER δρομολόγησαν το έργο αυτό ο κ. Μυτακίδης τόνισε σε συνέντευξη τύπου στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, ότι η έννοια της εκδίκησης έχει παραποιηθεί, ενώ αυτή σχετίζεται με το δίκιο. Πλέον έχει έρθει η ώρα να αρχίσουμε να παίρνουμε εκδίκηση με ένα τρόπο διαφορετικό από το δικό τους : «εμείς με τα τραγούδια μας, οι νομικοί με τις δίκες – ένας αγώνας απ’ όλες τις πλευρές», είπε.

Ο Μιχάλης Μυτακίδης που παρουσίασε τα πέντε πρώτα τραγούδια του α’ μέρους του έργου «ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΤΟΜΟ» είπε ότι έγκλημα στην Μαρτυρική Κωμόπολη της Βοιωτίας έγινε ακριβώς με τον τρόπο που είχαν εκπαιδευτεί οι SS :

Μου έκανε εντύπωση οι χαριστικές βολές στα θύματα – μια σημειολογία που αγγίζει τα όρια του μεταφυσικού. Πρέπει να πληρώσουν, είπε για τους ναζί. Το χρωστάμε στους σφαγιασθέντες, είπε.