Οι Ευρωσοσιαλιστές, η απομόνωση της Φώφης και η πρόκληση για τον Τσίπρα

Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ούντο Μπούλμαν, στην
στην εκδήλωση, επί ελληνικού εδάφους, του ιδρύματος Friedrich-Ebert με αντικείμενο το μέλλον της Ευρώπης ενόψει των ευρωεκλογών του 2019,  αναφέρθηκε στη σημασία “σύναψης προοδευτικών συμμαχιών”.

Ουσιαστικά ζήτησε σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι. Ήταν μια πολιτική εξέλιξη απόλυτης πολιτικής απομόνωσης  της Φώφης Γεννηματά που οργανώνει τη σύμπραξη με τη …ΝΔ.  Η  ίδια άλλωστε με τη απουσία της έκανε ορατή αυτή την απομόνωση.

Έρχεται στην Ελλάδα ο επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών παραμονές των Ευρωεκλογών και η Γεννηματά απουσιάζει. Ούτε καν συνάντηση για τα μάτια του κόσμου δεν είχε μαζί της.  Η προειδοποίηση είναι σαφής.

Με το δρόμο που έχει πάρει το ΚΙΝΑΛ θα βρεθεί εκτός της ευρωσοσιαλιστικής οικογένειας- όπου  εξακολουθεί να θεωρείται μέλος το ΠΑΣΟΚ, παρότι η Φώφη το διέλυσε. Είναι ένα μήνυμα για τη Χαρ. Τρικούπη- το τελευταίο: ή με τις προοδευτικές δυνάμεις ή με τη Δεξιά.

Αυτή η εξέλιξή όμως  περιέχει και μια πρόκληση για τον Αλέξη Τσίπρα και δεν του αφήνει πολλά περιθώρια για “δίπορτο”. Οι πόρτες των Ευρωσοσιαλιστών είναι ανοικτές για τον ΣΥΡΙΖΑ . Υπό την προϋπόθεση ότι θα δώσει τέλος στη σύμπραξη με τον Καμμένο, τον οποίο έτσι κι αλλιώς όφειλε να αποπέμψει από τη κυβέρνηση, αφού διαφωνεί με τις αποφάσεις της.

Συνεπώς είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να διαμορφώσει στο ελληνικό κοινοβούλιο μια νέα πλειοψηφία,  χωρίς τους ΑΝΕΛ. Ο καθένας ας βγάλει συμπεράσματα.