Οι καλοί φίλοι, στις φωτογραφίες (δεν) φαίνονται!

Του Γιώργου Βαρεμένου*

·        Η αστυνόμευση των Πανεπιστημίων ήταν απαίτηση της πρεσβείας   των ΗΠΑ. Δηλαδή, για την εισβολή στο Καπιτώλιο έφταιγε η κατάσταση στα ελληνικά Πανεπιστήμια;

·        Λόγω πανδημίας, η κυβέρνηση περνάει τα νομοσχέδια με click away.

·        «Σφραγίζει» τα γραφεία των βουλευτών και προωθεί τα νομοσχέδια click away. Σπουδαία πατέντα. Την κατοχύρωσε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας;

·        Η Λίνα Μενδώνη είχε επικαλεσθεί το δημόσιο συμφέρον για τον διορισμό του Δ. Λιγνάδη. Το συμφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι και δημόσιο συμφέρον. Κράτος-ιδιοκτησία.

·        Γιατί λοιπόν ο πρωθυπουργός να μην ταυτίσει την δημοκρατία με την ανομία; Ο μακαρίτης ο Κώστας Μητσοτάκης είχε πει, απευθυνόμενος στους αστυνομικούς: «Το Κράτος είστε εσείς.»

·        Κι επειδή το κράτος είναι, κατά το Σύνταγμα, Δημοκρατία, άρα και η δημοκρατία είναι η αστυνομία.

·        Ποιος μαχαίρωσε τον Δημήτρη Λιγνάδη; Η νέα τραγωδία που ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο.

  • Κατά τον επανεμφανισθέντα Νίκο Μαστοράκη, το περιστατικό οφείλεται σε Συριζοδολοπλοκία. Καταλάβατε τώρα πόσο πίσω πήγε η δημοκρατία, που είναι ένα με την αστυνομία.
  •   Οι φίλοι εξαφανίζονται από τις φωτογραφίες. Πολύ θα το ήθελαν   να εξαφανισθεί ο φίλος και όχι απλώς οι ίδιοι από την φωτογραφία με τον φίλο.
  • Μεγαλύτερο πλήγμα από το γεγονός ότι τα θέατρα είναι κλειστά, είναι το ότι το θέατρο αντικατέστησε η ζωή.

·        Δεν πέρασαν δυό-τρεις μέρες από τη  επίσκεψη Μητσοτάκη, και πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα στον Άγιο Κήρυκο. Άγιο, κυριολεκτικά, είχε ο καπετάνιος και γλύτωσε την βύθιση μετά από τόσο γούρι….

·        Μία ισχυρή συνιστώσα στην σημερινή κυβέρνηση, είναι οι συμμαθητές του Κυρ. Μητσοτάκη από το Κολλέγιο. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

·        Κολλέγιο και Χάρβαρντ για την ελίτ. Τί να τα κάνεις τα ελληνικά Πανεπιστήμια όταν έχεις τα ΙΕΚ;

  • Στον Άδωνι ζητήθηκε να σωπάσει. Μέχρι να μαζευθούν τα κλειδιά της εστίασης. Μετά η οπερέτα θα συνεχισθεί.

      *  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

ΑΠΟ ΤΟ TVXS