Ο Αντετοκούνμπο σε διαδήλωση κατά του ρατσισμού: “Θέλουμε δικαιοσύνη, θέλουμε αλλαγή”

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με αρκετούς συμπαίκτες του στους Bucks, έδωσε το παρών σε πορεία κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, στο Μιλγουόκι.

Με τον αδελφό του, Θανάση Αντετοκούνμπο και άλλους παίκτες των Bucks στο πλευρό του, ο MVP του NBA έκανε πορεία. Όλοι τους φορούσαν μπλούζες που έγραφαν «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», τις τελευταίες λέξεις του Τζορτζ Φλόιντ που έχουν γίνει σύνθημα στις κινητοποιήσεις που προκάλεσε η δολοφονία του.

«Θέλουμε αλλαγή. Θέλουμε δικαιοσύνη. Για αυτό είμαστε εδώ. Για αυτό θα κάνω πορεία μαζί σας», είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. «Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει και να μην φοβάται να περπατήσει στον δρόμο. Δεν θέλω το παιδί μου να έχει μίσος στην καρδιά. Δεν έχει σημασία το χρώμα. Δεν είμαστε μαύροι, λευκοί, κίτρινοι. Δεν έχει σημασία. Είμαστε όλοι άνθρωποι».

Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ανάρτηση στα social media. «Αλήθεια δεν ξέρω πώς να εκφράσω με λόγια πώς νιώθω, αλλά ένα πράγμα που σίγουρα ξέρω είναι πως αρκετά με όλο αυτό. Είναι ώρα για αλλαγή», είχε γράψει.