Ο Γιώργος Κατρούγκαλος απαντά για τις συντάξεις των 24.000 ευρώ

«Για αυτά τα “απίθανα” των 24.000 ευρώ ρώτησα τον κ. Πετρόπουλο γιατί εκ των πραγμάτων φαινόταν εξωπραγματικό και απίθανο αλλά ήθελα να δω πού βασίζεται αυτό το fake news που εκτόξευσε ο Γιάννης Βρούτσης», τόνισε στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Mου είπε ότι αφορά μεμονωμένη περίπτωση διεκδίκησης από συμβολαιογράφο, συντάξεις που δεν βασιζόταν σε εισφορές που είχε καταβάλει η ίδια, αλλά σε ποσοστό που απέδιδαν οι συμβολαιογράφοι σε αναδιανεμητικό ταμείο που αφορούσε το σύνολο των Νομικών… Ποτέ δεν βγήκε τέτοια σύνταξη 23.000 ευρώ από την συγκεκριμένη συμβολαιογράφο. Διεκδικήθηκε και επειδή δεν την πήρε έχει κινηθεί νομικά, ασκώντας ποινική δίωξη εναντίον υπαλλήλων του ΕΦΚΑ… Όμως ούτε τη δικαιούται, ούτε υπήρχε περίπτωση να εκδοθεί τέτοια τερατωδώς υψηλή σύνταξη», συμπλήρωσε.

Επέμεινε μάλιστα ότι τα παραπάνω είναι επικοινωνιακός αντιπερισπασμός προκειμένου να συγκαλυφθούν όσα σχεδιάζει η ΝΔ για το ασφαλιστικό. «Δεν είπε ούτε λέξη ο Κ. Μητσοτάκης για το πώς υποτίθεται ότι θα καταργήσουν τον “νόμο Κατρούγκαλου”, στην πραγματικότητα το πώς θα αντικαταστήσουν το δημόσιο, υποχρεωτικό σύστημα ασφάλισης, με ένα ιδιωτικό στο πρότυπο του συστήματος Πινοσέτ».