Ο διασυρμός των Συριζαίων από τον Κασσελάκη δεν έχει τέλος: γιόρτασε τα γενέθλια της σκυλίτσας του και δεν τους κάλεσε

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ότι ο Στέφανος -«της Ελλάδας»- Κασσελάκης αντιλαμβάνεται τους Συριζαίους σαν κάτι ανάμεσα σε υπηκόους του και κατώτερους του είναι εμφανές στη συμπεριφορά και στους λόγους του.

Δεν έχει πρόβλημα να περιγράψει ενώπιόν τους ότι δεν αξίζαν τίποτε, ως κόμμα,  πριν την άφιξή του, ή να τους αφήσει σύξυλους στη μέση μια συνεδρίασης και να πάει για κοκτέιλ.

Αυτή τη φορά όμως τους απέρριψε και κοινωνικά. Όπως τότε που τους εγκατέλειψε για να «πεταχτεί» στην Αμερική για το γάμο του, στον οποίο δεν τους κάλεσε ούτε για τους τύπους.

Η νέα απόρριψη αφορά τη γιορτή που έκανε στο σπίτι του -και την κοινοποίησε, άρα ο ίδιος την έβγαλε από την ιδιωτική σφαίρα του βίου του: τα γενέθλια της σκυλίτσας που τον συνοδεύει συχνά, μαζί με τον ταλαίπωρο τον Τάιλερ- στις εξόδους του.

Όπως ο ίδιος φρόντισε να γίνει γνωστό το εν λόγω κατοικίδιό του, το οποιο ο ίδιος ευχαρίστησε δημοσίως για τη συμβολή του στη νίκη που τον έκανε αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, έκλεισε τα τέσσερα χρόνια του- άρα το απέκτησαν από κοινού με τον νυν σύζυγό του.

Σε περίοδο εντόνων πολιτικών  φορτίσεων, ο «αγαπητός Στέφανος»- έτσι δεν προσφωνεί τους βουλευτές του κόμματος;- ανάμεσα στο ενδιαφέρον του για την ακρίβεια, τα Μάρμαρα και τα ελληνοτουρκικά,  βρήκε χρόνο να ανάψει κεράκια για τη Φάρλι και να της κόψει μία μικρή τούρτα.

Ο ίδιος το κατέστησε δημόσιο θέαμα, για να μην πούμε κομματικό γεγονός, ανεβάζοντας βίντεο στο instagram, με τη βαρυσήμαντη δήλωση: «Για την πιο γλυκιά σκυλίτσα του κόσμου». Και για να μην κατηγορηθεί από τίποτε φιλόζωους συμπλήρωσε: «Μην τρομάξετε, η τούρτα είναι superfood dog cake».  Έτσι δεν τρόμαξε κανείς.

Η παράλειψη της τελετής ήταν η απουσία του κόμματος, ή έστω επιφανών εκπροσώπων του. Φανατικοί  υποστηρικτές τους όπως Πολάκης, ο Παππάς, η Δούρου, η Τσάγκρη ή ο ναύαρχος απουσίαζαν, όπως και η εμφανισθείσα σε άλλη περίπτωση χέρι χέρι μαζί του Έλενα Ακρίτα.

Ούτε καν ο Αλέξης Τσίπρας δεν κλήθηκε για να ευχηθεί. Με το συμπάθιο: μπροστά στη Φάρλι, ουδείς άλλος τον απασχολεί.

Προσοχή! Όλα αυτά δεν είναι πλάκα, ούτε υπερβολές. Είναι πραγματικά περιστατικά και έχουν ως πρωταγωνιστή εν ενεργεία αρχηγό κόμματος της Αριστεράς, όπως λέει, και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης , όπως επίσης λέει.

Για να βάλουμε και μια κακία στην περιγραφή του σημαντικού αυτού γεγονότος, ίσως πρέπει υποθέσουμε ότι οι Συριζαίοι δεν προσκλήθηκαν, γιατί αρχηγός πιστεύει ότι στο δικό του κόμμα άλλο  τα σκυλιά και άλλο τα κομματόσκυλα.

Κατά τα λοιπά, ούτε αυτό το περιστατικό ταρακούνησε κανέναν στην Κουμουνδούρου. Οι μισοί δεν  δείχνουν να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Αλλά οι άλλοι μισοί, που λένε ότι περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να τον διώξουν, γιατί δεν το κάνουν από τώρα. Μήπως και σώσουν οτιδήποτε, αν σώζεται…