Ο Καλογήρου με επιστολή στον Μητσοτάκη ζητάει συναίνεση για τις αλλαγές στον Αρειο Πάγο

Συναίνεση με την αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα της αλλαγής ηγεσίας στα ανώτατα δικαστήρια ζητά ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου απευθύνοντας επιστολή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η εξέλιξη θεωρείται εξαιρετικά σημαντική μετά τις πληροφορίες για παρέμβαση και του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς το θέμα της επιλογής νέας ηγεσίας την ώρα που η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει είχε πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων σε πολιτικό, νομικό και συνταγματικό επίπεδο.

Η ανακοίνωση του Μ. Καλογήρου

Αναφορικά με το θέμα της διαδικασίας επιλογής της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας ο Υπουργός, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου απέστειλε επιστολή στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία επισημαίνει την απόλυτη τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας και κοινοβουλευτικής τάξης κατά τη διενεργηθείσα διαδικασία προεπιλογής και απευθύνει πρόσκληση, η εκκρεμής διαδικασία επιλογής του επόμενου Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και των τριών Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας να ολοκληρωθεί μετά από συμφωνία με την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Πηγή: iefimerida.gr