Ο Νίκος Δένδιας κατέστησε μονόδρομο τη διαγραφή Μπογδάνου!

Toυ Βασίλη Σκουρή

Δεν χωρά καμιά αμφιβολία πως ο Νίκος Δένδιας ήταν αυτός που ρυμούλκησε τις εξελίξεις και δεν άφησε κανέναν άλλο δρόμο στον πρωθυπουργό, παρά τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας! «Εγώ, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, λέω ότι σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη», είπε ο Νίκος Δένδιας με ιδιαίτερα οργίλο ύφος, όταν άκουσε τον έως τώρα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σε ένα πραγματικό αντικομμουνιστικό παραλήρημα που θύμιζε τη δεξιά των εμφυλιακών χρόνων και είδε και τη σφοδρή αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη!

«Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και διαχρονικά η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα να σοβαρευτούμε αυτή την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια, για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι», κατέληξε με οργίλο ύφος ο υπουργός Εξωτερικών και «δελφίνος» -όσο και αν ο ίδιος αρνείται τον όρο- του κυβερνώντος κόμματος.

Ειδικά η τελευταία αποστροφή του Νίκου Δένδια καθιστούσε μονόδρομο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη διαγραφή Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κερκυραίος πολιτικός, με το κεντρώο προφίλ, με τη χθεσινή του τοποθέτηση όχι απλώς έδειξε άμεσα πολιτικά αντανακλαστικά και επέβαλε την αποπομπή του ακροδεξιού βουλευτή από το κυβερνών κόμμα, αλλά και απέδειξε γιατί θεωρείται διακριτός πόλος στο κόμμα του.

Η δε παρέμβασή του είναι σαφές πως επαναφέρει στο προσκήνιο το μίσος των ακροδεξιών στο πρόσωπό του, καθώς πρωτοστάτησε για την ποινική δίωξη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και συνέδραμε τη δικαιοσύνη για την προφυλάκιση του επικεφαλής και των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης!

Η διαγραφή Μπογδάνου, πάντως, από ότι είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, ενεργοποιεί και τα αντανακλαστικά της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, που όμως σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να τα εκφράσουν δημοσίως. Νεότερα προσεχώς…

ΑΠΟ ΤΟ EIDISEIS.GR