Ο Νίκος Μπίστης γράφει για τη Νεοδημοκρατική κανονικότητα

Με τους κατ’ επάγγελμα φιλελεύθερους και τους μεταμελημένους αριστερούς ανακάλυψα ότι δεν έχω κοινό σημείο, ότι βρισκόμαστε στον αντίποδα. Οι 50 ημέρες νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης ήσαν αποκαλυπτικές, για όσους βέβαια έχουν μάτια και αυτιά.

Οι κανονικοί δεξιοί πχ λίγο μιλούσαν για επιστροφή στην κανονικότητα, τους αρκούσε η επιστροφή της δεξιάς. Δηλαδή η ουσία. Οι «φιλελεύθεροι» και οι μεταμελημένοι αριστεροί είχαν αναλάβει τα  έργα καλλωπισμού, τον εξωραϊσμό της δεξιάς. Δεν θα ερχόταν, λοιπόν, η δεξιά αλλά η κανονικότητα, μια νέα περίοδος ανάπτυξης, ευημερίας και δημοκρατικής ομαλότητας, υποχώρησης του φανατισμού, άνθισης της πολυφωνίας και του κράτους δικαίου,  βασιλείας των αρίστων και όχι των ημετέρων. Αρκούσε η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ για να ανατείλει αυτή η νέα, χαρούμενη περίοδος.

Η πρώτη ρωγμή στο αφήγημα ήρθε με το εκλογικό αποτέλεσμα. Το 31,5% του ΣΥΡΙΖΑ εξαέρωσε τα περί στρατηγικής ήττας και όρθωσε ένα πύργο της δημοκρατικής παράταξης με δυνατότητες μάλιστα  άμεσης επέκτασης του. Και μετά ήρθαν οι πενήντα ημέρες της δεξιάς. Πενήντα ημέρες που αποκάλυψαν  ένα προς ένα τα συνειδητά ψέματα – για κάποιους λίγους αφελείς να δεχτώ ότι επρόκειτο περί ψευδαισθήσεων –  των προπαγανδιστών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για την οικονομία θα μιλήσουμε  αργότερα.

Να επισημάνουμε εδώ ότι οι διεθνείς εξελίξεις δυστυχώς δεν είναι ευνοϊκές. Και ότι κατέρρευσε η νεοδημοκρατική προεκλογική προπαγάνδα για κατάρρευση της οικονομίας επί ΣΥΡΙΖΑ, για μια Ελλάδα που ουσιαστικά δεν βγήκε από τα μνημόνια. Τώρα λένε ανενδοίαστα: «Χαμόγελα έφερε στην κυβέρνηση η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 7μηνου Ιανουαρίου – Ιουλίου, καθώς τα στοιχεία δείχνουν υπέρβαση του στόχου για τα έσοδα και υπερπλεόνασμα, επιτρέποντας μεγαλύτερη αισιοδοξία για την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ φέτος».

Το Βατερλώ όμως για τους προπαγανδιστές  ήρθε από τις επεμβάσεις της ΝΔ στους θεσμούς, το κράτος , την ενημέρωση, την υγεία, το μεταναστευτικό , το περιβάλλον. Εδώ  βρήκε την απόλυτη δικαίωση της η ρήση « όλα εδώ πληρώνονται». Λούζονται κυριολεκτικά και εντόκως όσα κατήγγειλαν. Επέλαση της εκκλησίας σε θέματα παιδείας, πρωτοφανείς παρεμβάσεις στις ανεξάρτητες αρχές και στον τρόπο ορισμού της διοίκησης της ΕΡΤ, τούμπα στην Συμφωνία των Πρεσπών, επιβάρυνση αντί αποσυμφόρησης στην Μόρια, εθνικιστικές πομφόλυγες για  την κάλυψη της περίθαλψης αλλοδαπών και προσφύγων, διορισμός αποτυχόντων ημετέρων πολιτευτών στο (μέχρι χτες καταγγελλόμενο ως άχρηστο) γραφείο πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, στην Αττικό Μετρό, στον ΟΣΕ (εδώ επιβραβεύτηκε προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ που συνέβαλε στην νίκη της ΝΔ στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας).

Παρά τις καταγγελίες παραμένει στην θέση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού υμνητής της δικτατορίας, ο δε προϊστάμενος του Υπουργός μετά το φιάσκο στην Σαμοθράκη κάλεσε τους επιχειρηματίας σε φοροδιαφυγή. Τροπολογίες τελευταίας στιγμής του Υπουργείου Εργασίας καθ υπαγόρευση του ΣΕΒ αναδεικνύουν την αιμομικτική σχέση. Τέλος η ΕΡΤ μετατρέπεται σε ΣΚΑΙ νο 2. Σε πενήντα ημέρες το επιμελώς κατασκευασθέν ηθικό πλεονέκτημα… πάει. Και είναι  η αρχή.

TheCaller.gr