Ο Νίκος Παππάς στηρίζει Στέφανο Κασσελάκη στον β’ γύρο

Την στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς μετά την συνάντησή τους στη Βουλή. “Δίνει την πνοή και τον βηματισμό που χρειαζόμαστε”, είπε ο πρώην υπουργός.

Την στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη για τον β’ γύρο των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο Νίκος Παππάς μετά την συνάντησή που είχαν οι δύο άνδρες στην Βουλή.

Οι δηλώσεις:

Νίκος Παππάς: “Συναντηθήκαμε είχαμε μία ξεκάθαρη πολιτιή συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Δεν είναι η πρώτη φορά, έχουμε ξανασυναντηθεί. Το περιεχόμενο θα το δείτε στην κοινή δήλωση. Στη βάση της συζήτησης ο Στέφανος θα έχει τη στήριξη και θα ενθαρρύνω την εκλογή του. Δίνει την πνοή και το βηματισμό που χρειαζόμαστε”.

Στέφανος Κασσελάκης: “Κάναμε το πρώτο βήμα για την προοδευτική κυβέρνηση. Με την υποστήριξή σου κάνουμε το δεύτερο βήμα. Την Κυριακή θα γίνει το τρίτο βήμα”.

Η κοινή τους δήλωση

Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη.

Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Έστειλαν μήνυμα ενότητας.

Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης.

Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη.

Υπερασπιζόμαστε

· την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015 – 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

· την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

Ξανακερδίζουμε

· τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.

· τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Από σήμερα χτίζουμε την Μεγάλη Παράταξη της νίκης για να ανασυγκροτήσουμε την Ελλάδα με θεσμικές αλλαγές και δικαιοσύνη παντού.

Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη.

Η κίνηση είχε σχεδόν προαναγγελθεί αν διάβαζε κάποιος κάτω από τις γραμμές τις δηλώσεις του Νίκου Παππά το βράδυ της Κυριακής έξω από την Κουμουνδούρου κατά τις οποίες είχε τονίσει ότι “πρέπει να υπηρετηθεί η ανάγκη για μία μεγάλη προοδευτική αλλαγή”.

Ακολούθως, τα πράγματα έτρεξαν και τη Δευτέρα με παρασκηνιακές διαβουλεύσεις έκλεισε η σχετική συμφωνία.