Ο Σημίτης αυτολιβανίζεται, αλλά η Ιστορία δεν ξεγελιέται

Όσο και αν λιβανιστεί ο Κώστας Σημίτης, τα – διόλου κολακευτικά- έργα των ημερών του, δεν παραγράφονται και η Ιστορία δεν ξεγελιέται: τον περιμένει στη γωνία.

Κάποιο «Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη»- είναι ΙΧ μαγαζί της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου από το 2012, που κηρύχθηκε αποσυνάγωγη από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στην Α Αθήνας.

Αν η πραγματική επιδίωξή του ήταν να την κρατήσει στο πολιτικό παιχνίδι δεν ευοδώθηκε και απλώς περιορίζεται σε δράσεις χωρίς ιδιαίτερη σημασία.

Αυτή τη φορά επιχειρεί να προσφέρει υπηρεσία σε έναν ξεχασμένο της πολιτικής – του οποίου η Διαμαντοπούλου υπήρξε εκλεκτή και ευνοηθείσα: τον Κώστα Σημίτη.

Με άλλους φορείς, οργανώνει στις 6 Οκτωβρίου εκδήλωση για να για να τιμήσει « πρώην Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κώστα Σημίτη», όπως τον αναφέρει – σαν να ήταν πρωθυπουργοί άλλης Δημοκρατίας οι υπόλοιποι.

Ουδεμία έκπληξη ότι «την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου».

«Τα Σημιτόπουλα θα πάνε με χαρά…. » που λέει και το τραγούδι. Επιδιώκουν μάλιστα να παραστεί και ο νέος προστάτης τους -κατά κόσμον Κυριάκος Μητσοτάκης.
Από τον ενθουσιασμό τους, ακόμη και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν παραποιούν τα πράγματα, καθώς αναφέρουν:

-«Δύο από τα σημαντικότερα γεγονότα που σφράγισαν την πορεία της χώρας μετά την μεταπολίτευση είναι η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Ιανουαρίου 1981 υπό την Πρωθυπουργία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και η ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση την 1η Ιανουαρίου 2001 υπό την Πρωθυπουργία του Κώστα Σημίτη».

Κάποιος να τους εξηγήσει τα βασικά: ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν ήταν Πρωθυπουργός την 1η Ιανουαρίου του 1981.

Αν εννοούν ότι επιλογή για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν έργο του, τότε πρέπει να δεχθούν και ότι η επιλογή για ένταξη στην ΟΝΕ ήταν έργο της κυβέρνησης του 1993, του Ανδρέα Παπανδρέου.

Με την ευκαιρία: τι εννοούν ότι το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσουν και…. δημοσιογράφοι; Υπολογίζουν και όσους θα πάνε για να κάνουν τη δουλειά τους, ή άλλους;

Ότι τα λεγόμενα « ορφανά του Σημίτη», των οποίων η παρουσία προαναγγέλλεται, αποκαλούνται: «εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής και ακαδημαϊκής ελληνικής σκηνής και εκπρόσωποι της νεολαίας», είναι αναμενόμενο.

Αυτό που δεν μπορούν να κατανοήσουν είναι ότι όσο και αν λιβανιστεί ο Κώστας Σημίτης, τα – διόλου κολακευτικά- έργα των ημερών του, δεν παραγράφονται και η Ιστορία δεν ξεγελιέται: τον περιμένει τη γωνία.

Γ.Λ.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR