Ο σκύλος δεν είναι χαζός…

Του Τάκη Ψαρίδη

Ας αφήσουμε το γεγονός ότι το 76% των θανάτων καταμετρώνται εκτός ΜΕΘ και προφανώς την απόλυτη ευθύνη γιαυτό δεν την έχει ο κορωνοϊός, αλλά η κυβέρνηση και ο γνωστός πρωθυπουργός που η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία του επιμένει να μην ενισχύει το ΕΣΥ.

Ας αφήσουμε επίσης το γεγονός ότι, όπως αποκαλύπτεται από τα πρακτικά της επιστημονικής επιτροπής, η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την επιτροπή και ψεύδεται ασυστόλως σε βάρος της δημόσιας υγείας.

Ας σταθούμε στο νέο επικοινωνιακό σόου του γνωστού πρωθυπουργού. Δάκρυα συγκίνησης, ευαισθησίας και εκσυγχρονισμού από τα γνωστά «κανάλια» της στρατευμένης δημοσιογραφίας, επειδή ο γνωστός πρωθυπουργός υιοθέτησε ένα αδέσποτο!

Μόνο που το σόου με το αδέσποτο το ξεμπροστιάζει ακόμα και η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία η οποία δεν «τσίμπησε» από την «ευαισθησία» του «ανέμελου» και καταγγέλλει ότι το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα «ποινικοποιεί τη φιλοζωία και βάζει του πολίτες να «αστυνομεύουν» ο ένας τον άλλο»!

Ας μη νομίζουν λοιπόν οι συγκινημένοι «εκσυγχρονιστές» ότι ο σκύλος είναι χαζός. Απλώς δεμένος είναι. Ξέρει ότι ο γνωστός πρωθυπουργός τον χρησιμοποιεί ως ένα ακόμα επικοινωνιακό αξεσουάρ του. Και ξέρει επίσης πως αν δεν υπήρχαν οι κάμερες θα βρισκόταν στον δρόμο και θα κινδύνευε όχι τόσο από τον κορωνοϊό, όσο από μια αδίστακτη επικοινωνιακή και ιδεοληπτική διαχείριση της ζωής και του θανάτου..