Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βγάζει στο περιθώριο -ως γραφικό και επιπόλαιο- τον Πολάκη

Επίσημη ανακοίνωση  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να αποδοκιμάσει τον Π. Πολάκη για όσα είπε για τα εμβόλια, και το ύφος του γενικότερα δεν υπήρξε, παρότι το θέμα ετέθη.

 Ωστόσο η αποκαθήλωση του «φευγάτου» στέλεχος  κλιμακώνεται με δημόσιες  παρεμβάσεις εναντίον του.

Τον τόνο έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου- στηλιτεύοντας , με τον τρόπο του, όσα λέει ο Πολάκης:

«Ο εμβολιασμός, παρά τις καθυστερήσεις, τα προβλήματα και τις απαράδεκτες αποφάσεις της Επιτροπής που εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση, είναι η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό και αποτελεί αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης’.

Ο  Νίκος Μπίστης, μέλος του ΠΣ, έγραψε στο TVXS.gr :      

«Το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο …βρήκε πρόσφορο έδαφος σε συμπεριφορές που απέπνεαν   αλαζονεία , άγνοια , ψευτομαγκιά και επιπολαιότητα. Που βρίσκονται στον αντίποδα του ύφους και του ήθους με τα οποία πορεύτηκε η Αριστερά”.

 Και συνεχίζει: «Το  κόμμα του οποίου ο ηγέτης κάλεσε πρώτος διεθνώς για την απελευθέρωση των πατεντών των εμβολίων καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατόν και να απομονώνει φωνές οι οποίες τροφοδοτούν την αντιεμβολιαστική ρητορική”.

Ακόμη πιο σκληρός ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Ανδρέας Ξανθός ρίχνει τον Πολάκη το Καναβάτσο από την «Εφημερίδα των Συντακτών”:

«Με τα νεότερα ερευνητικά δεδομένα που τεκμηριώνουν τον υψηλό βαθμό προστασίας από σοβαρή νόηση που παρέχουν όλα τα εμβόλια, δεν μπορεί πλέον να έχει βάση η συζήτηση περί μη αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού. Η αλήθεια είναι ότι τα εμβόλια, ακόμα και στα σημερινά ποσοστά (40% των ενηλίκων με μία δόση και 27% με δύο δόσεις), έχουν συμβάλει καταλυτικά στη βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών και στην υποχώρηση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στη χώρα. Όποιος το αμφισβητεί αυτό, ακόμα και με επιστημονικοφανή επιχειρήματα, βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία» .

Είναι προφανές ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ έχει επιλέξει να βγάλει στο περιθώριο ως γραφικό τον Π. Πολάκη. Ωστόσο ο ίδιος συνεχίζει τις ακρότητες και   επιτίθεται στους «ξεφτιλισμένους», «καθηγητάδες της μετριότητας» και «καθοδηγούμενους από εταιρείες» επιστήμονες στο θέμα των εμβολίων”  αλλά και σε «κάποιους του ΣΥΡΙΖΑ που το παίζουν παντογνώστες, ενώ είμαι να μην πω….».

Είναι φανερό ότι αποτελεί πλέον εσωκομματικό πρόβλημα και πλησιάζει η ώρα της αποπομπής του.