Ο τοξικός Παπανδρεϊσμός και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Δεν έχει αποσαφηνιστεί η προέλευση των πληροφοριών που δημοσιεύθηκαν σε φιλοκυβερνητικό μέσο ενημέρωσης για το δήθεν ενδιαφέρον του Αλέξη Τσίπρα να εντάξει το κόμμα του σε κάτι που δεν υπάρχει: τη λεγόμενη Σοσιαλιστική Διεθνή.

 Οι εκτιμήσεις δείχνουν προς την πλευρά των ανθρώπων του Γ. Παπανδρέου για να φέρουν στο προσκήνιο το κουφάρι της «Διεθνούς»- τη σφραγίδα της οποίας κρατάει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Τσίπρας έτσι κι αλλιώς δεν ενδιαφέρεται, του αρκούν οι στενές σχέσεις με τους  Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και δόθηκε η ευκαιρία να διευκρινιστεί.

Κατά καιρούς διακινούνται πληροφορίες για «επαφές» του Γ. Παπανδρέου με τον ΣΥΡΙΖΑ-Σ και ακούγονται μάλιστα και ονόματα «ενδιάμεσων». Στην ακραία εκδοχή τους αυτές οι πληροφορίες φτάνουν ως την… συνεργασία!

Η αληθεια είναι ότι στην Κουμουνδούρου δεν συζητούν καν τέτοια θέματα, καθώς γνωρίζουν ότι ο Παπανδρεϊσμός είναι τοξικός και όποιος τον πλησιάζει βγαίνει χαμένος.

Ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου πέραν των άλλων βαρύνεται με την απόφαση να σύρει τη χώρα σε Διεθνή Οικονομικο Έλεγχο και να επιβάλει τα δεσμά των μνημονίων -με πρόσχημα τη δημοσιονομική εκτροπή εντός του έτους που παρέλαβε από την προηγουμένη κυβέρνηση και… άφησε να εξελιχθεί.

 Επιπλέον τον κυνηγάει το ηθικό στίγμα ότι διέσπασε το κόμμα του πατέρα του,  που τον έκανε πρόεδρο και Πρωθυπουργό- αφού το εξέτρεψε από τις ιδεολογικές ράγες του και το χρεοκόπησε πριν.

Ενώ από τον  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλουν να είναι διακριτές οι αποστάσεις τους με τον Παπανδρεϊσμό από την πλευρά του διακινούνται θεωρίες προσέγγισης, τη στιγμή που οι αδελφοί Παπανδρέου παίζουν σε τρία ταμπλό:

Διαδόσεις για επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ, διατήρηση του κομματιδίου που προέκυψε από τη διάσπαση και αποδοκιμάσθηκε, αλλά και συμμετοχή στο Κινάλ.

Αυτή τη περίοδο με ειδικό στόχο: να ενισχύσουν τον Ν. Ανδρουλάκη για να φύγει από την Ευρωβουλή και να πάρει τη θεση του ο Ν. Παπανδρέου.

Ίντριγκες.