Ο Daniel των 2 ευρώ του Τσίπρα

Του Ιωάννη Δαμίγου

Το άνοιγμα του κόμματος, χωρίς όρους και όρια του κ. Τσίπρα, για την ποσοτική αναγκαία πληρότητα για τον δρόμο κατάληψης της κυβέρνησης ή της διάσωσής του, φούσκωσε το ρέμα της πολυσυλλεκτικής εγγραφής, μόνο διαττόντων αστέρων.

Ο “χαρισματικός” ηγέτης, με ερασιτεχνική εντελώς πολιτική και με την βοήθεια των διάφορων ελέγξιμων οργάνων έγκρισής του, αρνήθηκε να παραδεχτεί τα σχεδόν επιπόλαια μα εγκληματικά λάθη του. Ανέτοιμος ο ίδιος και με ευθύνη των άστοχων επιλογών συνεργατών του από την αρχή σχεδόν, απεμπόλησε ακόμα μια ευκαιρία ανάδειξης της αριστερής δύναμης, ως υπεύθυνης και ικανής πολιτικής παράταξης. Με αλλεπάλληλες αναβολές για απαραίτητη αυτοκριτική, ως παραδοχή λαθών που δεν θα επαναληφθούν άμεσα, κατάφερε ακριβώς τα αντίθετα συνεχίζοντας την αυταρχική πολιτική του, χωρίς δημοκρατικές συζητήσεις, εμμένοντας στις ίδιες στείρες αποφάσεις του. 

Το αθωράκιστο κόμμα φάνηκε αδύναμο και ανίκανο να αντιμετωπίσει τον πολιτικό “Daniel” των 2 ευρώ του κ. Τσίπρα που ο ίδιος προκάλεσε. Δεν άκουσε ποτέ τις προειδοποιήσεις, δεν έδωσε ποτέ την ευκαιρία στην συλλογική πρόνοια, ακολουθώντας την εγωιστική του απόφαση, μέχρι τέλους. Τα διάφορα πρόσωπα και μόνο πρόσωπα, χωρίς πολιτική αριστερή παιδεία,  που πλημμύρισαν την μικρή εύφορη πεδιάδα του κόμματος, ρίχνοντας τα τελευταία αναχώματα αντίστασης, σκόρπισαν την λάσπη τους επιστρέφοντας στην φυσική  κοίτη τους. Με δυο μόλις ευρώ ισοπέδωσε την ιδέα της αριστεράς, αφήνοντας πίσω του πολιτικά συντρίμμια, χωρίς καν την άχρηστη πια λογοδοσία. Ταπεινωμένος ως άξιζε και ταπεινώνοντας ως μη έπρεπε.

Τώρα απολαμβάνουμε τα έργα των επιλογών του, άστεγοι, πλημμυρισμένοι, καμμένοι και έτοιμοι σαν μέτοικοι έτοιμοι από καιρό, για άγνωστους προορισμούς. Ο Daniel των 2 ευρώ του κ. Τσίπρα, ένα τόσο φτηνό ποσό πλειστηριασμού, εκχωρεί ό, τι απέμεινε από μια πολύτιμη ιδέα, σαν συλλεκτικό κομμάτι τρόπαιο στην ιδιοκτησία κάποιου άγνωστου χομπίστα, που τοποθέτησε στο Επικρατείας. Για 2 ευρώ …

Υ.Γ. Κι όμως, αυτός ο “επισκέπτης” κατάφερε να υποστηρίζεται από νέους και νέες! Προς τιμήν του και μέχρι εκεί.