Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς ήταν αυτός που έβαλε στο κάδρο την Μαρέβα Μητσοτάκη

Tον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά «έδειξε» κατά την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματος της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γραμπόφσκι, με φόντο τους ισχυρισμούς Μιωνή. 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος σε συνάντηση που – όπως υποστηρίζει – είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, επεσήμανε ότι κατά τη διάρκειά της, ο Μεσσήνιος πολιτικός «προσπάθησε να βάλει στο κάδρο» τη σύζυγο του πρωθυπουργού και, μάλιστα, «με αήθεις χαρακτηρισμούς».

«Και πάμε τώρα στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι», είπε αναφερόμενος στο ηχητικό Μιωνή και συνέχισε: «Και αν ακόμα αποδίδεται πιστά, ο Παπαγγελόπουλος αναφέρεται ότι συμμετέχει στο σχέδιο κατά της κυρίας Γκραμπόφσκι; Όχι βέβαια. Και όμως, παίχτηκε χθες στα κανάλια, δυστυχώς, ότι δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παππάς και ο Παπαγγελόπουλος, στοχοποιούν την κυρία Γκραμπόφσκι» είπε -σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- ο κύριος Παπαγγελόπουλος, φέρνοντας στην επιφάνεια στοιχεία από τη δική του συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό: 

«Μπαίνω στον πειρασμό, λοιπόν, να πω ότι την κυρία Γκραμπόφσκι ο κ. Σαμαράς προσπάθησε να τη βάλει στο κάδρο στη συνομιλία που είχαμε και, μάλιστα, με αήθεις χαρακτηρισμούς. Όταν θα αναλύσω τον κ. Σαμαρά, θα το πούμε αυτό. Και μολονότι ήξερε ότι εγώ δεν θα το έκανα ποτέ αυτό για κάποιους λόγους που εσείς αντιλαμβάνεστε. Και, όμως, και αυτό πάνε να μου το αποδώσουν. Μια συνεχής ψευδολογία, μια συνεχής παραποίηση, ένα συνεχές παρακράτος, το οποίο προσπαθεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες του».

Σαμαράς: “Μιμάκο θα βοηθήσεις τον Παπασταύρου;”

Ειδικότερα, για τη συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό, αυτή έγινε με δικό του αίτημα στο σπίτι του στην Κηφισιά και τον αποκάλεσε χαϊδευτικά “Μιμάκο”. «Πήγα στο σπίτι το δικό του. Καθίσαμε. Αρχισε να μου λέει για την υπόθεση Παπασταυρου, ότι είναι φίλος του, καλός άνθρωπος. Μου ζήτησε να τον βοηθήσω. Τι εννοείς του είπα. Εχουν την υποθεση του οι Οικονομικοί εισαγγελείς, μου είπε. Του είπα ξέχνα το Αντώνη. Εντάξει Μίμη μου είπε, ξέχνα το. Αλλωστε την Μαρέβα πληρώνω. Αυτηνής είναι φίλος, μου είπε ο κ. Σαμαράς. »

Σύμφωνα με τον Δ. Παπαγγελόπουλο, ο πρώην Πρωθυπουργός δεν τον έχει διαψεύσει ενώ την υπόθεση είχε χρεωθεί η Ελένη Τουλουπάκη. Στο σημείο εκείνο οι βουλευτές της ΝΔ ανέφεραν ότι η Ελένη Τουλουπάκη ήταν Εισαγγελέας Διαφθοράς, ενώ ο Δ. Παπαγγελόπουλος υπενθύμισε ότι το 2015-16 ήταν επίκουρη εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος.  «Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε ότι πήγα, ότι έγινε η συνάντηση. Η επιβεβαίωση έγινε μετά από 45 μέρες σιωπής. »    κατέληξε. 

Η χρονική συγκυρία δημοσιοποίησης του ηχητικού και η γνώση Πλεύρη

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω – παρανόμως κτηθέν – ηχητικό του διαλόγου Μιωνή – Παππα (του 2016) ήρθε σχεδόν ταυτόχρονα με τις αποκαλύψεις τόσο για το σκάνδαλο των 2,6 εκ. Ευρώ της υπόθεσης Πανγαία, στο οποίο εμπλέκονται τα ονόματα του Αντώνη Σαμαρά αλλά και του στενού του συνεργάτη, Σταύρου Παπασταύρου, αλλά και την εισαγγελική έρευνα εις βάρος του συζύγου της Ελένης Ράικου για εμβάσματα από Novartis, παράνομη συνταγογράφηση και δωροδοκία. 

Επίσης, όπως αποκαλύφθηκε προ ολίγων ημερών, ο βουλευτής της ΝΔ και εξέχον στέλεχος της σαμαρικής πτέρυγας, Θάνος Πλεύρης, γνώριζε εδώ και μήνες όχι μόνο την ύπαρξη του ηχητικού αλλά και τον τρόπο «παρουσίασής» του, γεγονός που ενισχύει τις κατηγορίες περί μεθόδευσης. 

Ο Παπασταύρου, η Μαρέβα και ο επίμαχος διάλογος

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι ο Σταύρος Παπασταύρου, εκτός από στενότατος συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, είχε διατελέσει και δικηγόρος της συζύγου του πρωθυπουργού, διαχειριζόμενος μια σειρά από σημαντικές εταιρικές υποθέσεις. Διατηρούσε δε στενές φιλικές σχέσεις μαζί της, όπως προκύπτει από συγκεκριμένο απόσπασμα του προβληθέντος διαλόγου Μιωνή – Παππά, όπου ο επιχειρηματίας υπονοεί ότι ο Παπασταύρου γνωρίζει επιβαρυντικά στοιχεία για τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά δεν μπορεί να τα καταθέσει γιατί συνδέεται με στενή φιλία.

Πιο αναλυτικά, το απόσπασμα αναφέρει:

  • Μιωνής: […] Και ο Σταύρος [Παπασταύρου] το ίδιο, με ψυχοφάρμακα. Οσο και αν τον μισείτε, άνθρωπος είναι και αυτός.
  • Παππάς: Δεν μισούμε κανέναν, να βγει να μιλήσει.
  • Μιωνής: Και τι να πει; Εσύ θα έβγαινες ποτέ να μιλήσεις για τον Αλέξη; Ε, πώς περιμένεις ο άλλος να βγει;
  • Παππάς: Και τη Μαρέβα, και τη Μαρέβα.
  • Μιωνή: Και τι θες δηλαδή; Είναι κολλητή του φίλη η Μαρέβα. Οταν πέθανε η γυναίκα του Σταύρου και το παιδί του ήταν 7 μηνών, η Μαρέβα δεν μπορείς να φανταστείς πόσο του στάθηκε. Ηταν σαν δεύτερη μάνα του παιδιού του.
  • Παππάς: Να πάει να τη δώσει… Δεν θα το κάνει ποτέ.
  • Μιωνή: Δεν παίζει αυτό ρε παιδιά, δεν παίζει…

Όλα τα παραπάνω φαίνεται πως ενισχύουν την αίσθηση που υπήρχε σε πολλούς πως η εμπλοκή  του ονόματος της Μαρέβα Γραμπόφσκι – Μητσοτάκη ενδεχομένως και να αποτελεί ένα μήνυμα της πλευράς Σαμαρά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην εσωκομματική σύγκρουση που μαίνεται

ΑΠΟ ΤΟ TVXS