Παρά τις ανάπαυλες “ο πρωθυπουργός πέρασε το καλοκαίρι στο γραφείο του”

Αποτελεί απροκάλυπτη χυδαιότητα ότι η Αυγή μιλάει για «ανάπαυλες του Πρωθυπουργού» κατά την Νέα Δημοκρατία “όταν είναι γνωστό ότι, με εξαίρεση ελάχιστες μέρες, έχει περάσει το καλοκαίρι στο γραφείο του με καθημερινή δραστηριότητα”.

Αναφέρει μάλιστα τις περιοδείες του Πρωθυπουργού σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως η Μεσσηνία, τα Γιάννενα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα εγκαίνια νοσοκομείου στη Χαλκίδα, την παρουσίαση προγράμματος ηλεκτροκίνησης στην Αστυπάλαια, ακόμη και την παρουσία του στο μνημόσυνο του πατέρα του στα Χανιά.

“Πληροφορούμε λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ και τα όργανά του ότι ο Πρωθυπουργός και θα περιοδεύει για να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και να λύνει προβλήματα και θα περνάει τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του με τον τρόπο που επιλέγει. Ο πολιτικός βούρκος, μπορεί να είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται όμως να συμπαρασύρει σε αυτόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Φαίνεται πως ήταν κοντά στο λαό όταν πήρε το πλοίο της γραμμής για την Τήνο, όπου διατηρεί βίλα «μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο» -για ένα τριήμερο.

Ήταν κοντά στο λαό όταν πήγε στην Ήπειρο να επισκεφθεί εργοστάσιο πατάτας στο Ζαγόρι με βόλτες στα Γιάννενα κι ύστερα πάλι για Τήνο να φωτογραφηθεί με λουόμενους στην παραλία Μπάλος ή όταν επισκεπτόταν τον Τζεφ Μπέζος στο Δεσποτικό.

Πάλι για Τήνο κι ύστερα στο στο Costa Navarino της Μεσσηνίας, Ηράκλειο, Ρέθυμνο -όχι για μνημόσυνο- και τελικά καθώς καίγετα η Αχαΐα αυτός βγάζει selfies στο Μαράθι Χανίων και τα Φαλάσαρνα.

2 Aυγούστου το Documento θα γράψει: Eθεάθη στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός.

Και φιλικό του μέσο θεωρεί πως είναι πρωτοσέλιδη είδηση ότι θα μείνει στην Αθήνα το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Η κεραμίδα είναι βέβαια η τετραήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ -για την κόρη του που πήγε να “εγκαταστήσει”. Για τον ένα ή τον άλλο λόγο ο Πρωθυπουργός έφυγε 22 φορές και μάλλον δεν «έχει περάσει το καλοκαίρι στο γραφείο του».

Έχει δικαίωμα να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του όπως θέλει, αλλά μάλλον σε πολλές περιπτώσεις ο ελεύθερος χρόνος του αφιερώνεται στο κυβερνητικό έργο -όπως η επίσκεψη σε ένα εργοστάσιο πατάτας.

Τουλάχιστο ας μην λέει πως “δεν θα πάμε διακοπές” και να το λέει …ηλιοκαμένος.