Παύλος Πολάκης: Ζούγκλα

Toυ Γ. Λακόπουλου

Τελευταίο απάνθισμα από τα Άπαντα του βουλευτή Παύλου Πολάκη:

-«ΑΚΟΥΣΤΕ ΓΕΛΟΙΟΙ!!!Αύριο το πρωί αν δεν είναι τα μονοκλωνικά στη Ρόδο για να του δοθεί η ευκαιρία να επιβιώσει ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ!!!Περιμένω μέχρι το μεσημέρι αύριο να τα έχει πάρει!ΑΛΛΙΩΣ ΤΗ ΒΑΨΑΤΕ ΟΛΟΙ ,από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων μεχρι τον ΠΛΕΥΡΗ και το ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!!».

Αν μετρήσουμε το πολιτικό προσωπικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με όρους ατομικής συγκρότησης, πολιτικής ευπρέπειας και συμπεριφοράς στο δημόσιο χώρο, ο Αλέξης Τσίπρας δικαιούνται την κορυφαία θέση, ως πρώτος μεταξύ άλλων- όχι πολλών.
Η τελευταία ανήκει στον Πολάκη.

Με αυτή την απόσταση, γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κρατάει έναν βουλευτή με το χειρότερο προφίλ για πολιτικό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του;

Συχνά εκδηλώνει τη δυσφορία του για τη συμπεριφορά του. Πότε ευφυολογώντας «πάρτε του το πληκτρολόγιο» και πότε αυστηρά, όπως στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Προφανώς έχει αίσθηση της ζημίας που υφίσταται το κόμμα του από τη δημόσια παρουσία του Πολάκη.

Ωστόσο εμφανίσθηκε ως πορτ παρόλ του- ο Τσίπρας του Πολάκη- όταν ανακοίνωσε ότι… εμβολιάσθηκε.

Ποιος σώφρων πολίτης, όσο και αν θέλει να φύγει η Δεξιά και να κυβερνήσει η Δημοκρατική Παράταξη θα πλησιάσει στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αν πρόκειται να γίνει υπουργός ο Πολάκης; Όπως αυτό-προορίζεται.

«Θα ξανάρθουμε και θα είναι αλλιώς», «Τίποτε δεν θα ξεχαστεί», ανάμεσα σε φραστικό σκουπιδαριό, που παραπέμπει περισσότερο στον Κουταλιανό παρά σε ντόμπρο χαρακτήρα…

Τι απειλεί ο Πολάκης; Όχι τη ΝΔ και την κυβέρνησή της. Ο καλύτερος φίλος τους είναι. Τέλειο άλλοθι για τους ακραίους της. Χωρίς αυτόν, σε πολλές περιπτώσεις ο Μητσοτάκης θα κατάπινε τη γλώσσα του στη Βουλή, απέναντι στον Τσίπρα.

Οι αποκαλύψεις που απειλούσε ως υπουργός, έφτασαν μέχρι κάτι προσλήψεις του Άδωνι. Τα υπόλοιπα, όλο λάδι και από τηγανίτα τίποτε. Περισσότερο την κυβέρνηση Τσίπρα έβλαπτε-παρά όσους «κατήγγειλε» – με ύφος Κουτσόγιωργα και Βαγγέλη Γιαννόπουλου.

Ο Πολάκης απειλεί μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η ανάγωγη συμπεριφορά του τον αποδυναμώνει εκλογικά, θα καταλήξει γραφική συσπείρωση γύρω από τον Πολάκη.

Απειλεί όμως και τον Τσίπρα, προσωπικά. Όσο ανέχεται την ασυδοσία του, η ηγετικότητά του πρώην Πρωθυπουργού αποδυναμώνεται.

Έδιωξε -ορθά- τον Κουρουμπλή, για μια ανάρμοστη διατύπωση. Αλλά κρατάει τον, επιβαρυμένο χιλιάδες φορές περισσότερο, Πολάκη.

Αδιαφορώντας για την «απειλή» «θα πάρει ο διάολος την Επιτροπή λοιμωξιολόγων, τον Μητσοτακη και τον Πλεύρη», ανέχεται τη μετατροπή του δημοσίου βίου σε ζούγκλα.

Αλίμονο αν η πολιτική αντιπαράθεση διολισθήσει στη βαρβαρότητα, που την ωθεί ο Πολάκης.

Σ’ αυτή τη περίπτωση, είναι προφανές ποιον θα «πάρει ο διάολος».

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR