Περί δικαίου αίσθημα

Γράφει η Αιμιλία Λυμπεράκη – Besson

Αναδείχτηκε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στις 20 Μαΐου το πρωί έκανα ένσταση στην Εφορευτική Επιτροπή, διότι δεν συμπεριλαμβανόμουν στα εκλεγέντα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Αττική, παρόλο που ανήκα στην διεύρυνση του 20%, είχα ενημερώσει την ΚΕΦΕ η ίδια προσωπικά με γραπτό μήνυμα από τις 29 Απριλίου (επιπλέον κίνηση, λαμβανομένου υπόψη ότι θα έπρεπε να έχουν ήδη ενημερωθεί από το Συντονιστικό της ΟΜ Πεντέλης όπου είμαι μέλος) και οι ψήφοι που έλαβα ήταν 27 περισσότεροι από την τελευταία γυναίκα εκλεγείσα στην Αττική.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση, από αυτήν της αδικίας και ιδιαίτερα της εκούσιας, με ενέργεια του ίδιου σου του εκφραστή της ελπίδας, του πολιτικό σου χώρου, που ενεργείς και παράγεις απρόσκοπτα για το κοινό συμφέρον του όλου. Με πράξεις που έχουν το κόστος προσωπικής έκθεσης, λαμβανομένης χωρίς φόβο, για την απόδοση δικαίου. Και πάραυτα να γίνεσαι αποδέκτης αδικίας!

Ξαφνικά να είσαι μόνη, με την ένοχη παραδοχή απόδοσης επαίνων, τάχα «συντρόφων» με χαμηλωμένο βλέμμα. Παραγκωνισμένη από αυτούς που μάχονται, τι ειρωνεία, υπέρ της αξιοκρατίας και της ευκαιρίας αλλαγής σκέψης και νοοτροπίας για την διαφορά, για τη δικαιοσύνη, για την ελπίδα. Μάταιη η προσφορά, μάταιη η προσπάθεια, όταν αντιπαλεύει βαθιά κατεστημένα, περίκλειστων εξουσιών και αποφυγή αναμέτρησης της αξίας με την θρασύδειλη μετριότητα, μοιραία. Περιττό τότε και το εκθετικό αίτημα αποκατάστασης! Άραγε να είναι αυτά τα αξιώματα στο “άνοιγμα” στην κοινωνία; Ρητορικό το ερώτημα προς εσάς, ουσιαστικό όμως γι’ αυτούς που ελπίζουν σε μια πιο δίκαιη κοινωνία, με όσο το δυνατόν λιγότερη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο! Γι’ αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους! Προσωπικές ψήφοι, χωρίς στήριξη από τάσεις και κυκλώματα. Χωρίς λίστες. Ψήφοι δικαίωσης παραγωγής έργου ενός συνεχή αγώνα με ανιδιοτέλεια που ίσως το αποτέλεσμα ενόχλησε πολλούς.

Και το ερώτημα βάσιμο και ουσιαστικό. Είναι βέβαιο ότι τηρήθηκαν όλες οι αρχές καταμέτρησης και ανάδειξης και δεν υπήρξαν αυθαίρετες αναδείξεις;

Εν κατακλείδι, το ζήτημα που προκύπτει είναι πρόβλημα που καταδεικνύει την προχειρότητα και επιπολαιότητα της “υπεύθυνης” αρχής; Ή είναι κάτι άλλο που αγνοώ; Σας καταλογίζω λοιπόν, την όποια επιλογή που τυχόν σας καλύπτει!

Υποψήφια για την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Αττική