Περί του φακελώματος ουδέν…

Του Τάκη Ψαρίδη

Πίσω από τους χούλιγκανς, τους κουκουλοφόρους, τους προβοκάτορες και το αποτρόπαιο λιντσάρισμα του αστυνομικού, τα δελτία ειδήσεων των καναλιών απέκρυψαν την μεγάλη διαδήλωση των πολιτών της Ν. Σμύρνης κατά της αστυνομικής βίας και όχι μόνο.

Εξομοίωσαν τους χούλιγκανς, τους κουκουλοφόρους και τους προβοκάτορες με τους πολίτες της Ν Σμύρνης και κατηγόρησαν την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, που εκφράζει το 32% του ελληνικού λαού, ότι υποκινεί τα επεισόδια. Ακολούθησαν δηλαδή προθύμως την διχαστική «γραμμή» του Μαξίμου, όπως ακριβώς την δηλώνει ωμά και κυνικά η κυβερνητική εκπρόσωπος κα Πελώνη.

Είχαν πει ότι θα εξωραΐσουν τα Εξάρχεια και μετέτρεψαν σε Εξάρχεια τις πιο ήσυχες γειτονιές της Αθήνας. Και μόνο η εισβολή των ματ τη νύχτα στο ΑΠΘ για να διαλύσουν μια κατάληψη, η οποία είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα λήξει λίγες ώρες μετά το πρωί, αποκαλύπτει την σχεδιασμένη πολιτική της έντασης, της συμμόρφωσης και του διχασμού.

Και φυσικά μέσα στον κουρνιαχτό της αστυνομικής βίας και κάτω απ’ την κλαγγή των πτυσσόμενων κλομπς, συγκαλύφτηκε, εκτός της εγκληματικής αντιμετώπισης της πανδημίας και το τεράστιο θέμα του φακελώματος πολιτών εν έτει 2021. Αυτό που αποκάλυψε ο Κυρανάκης, ως φανατικός και ασυμπτωματικός βλαξ. Το Μαξίμου διοχέτευσε το νον πέιπερ με τα στοιχεία και τις πολιτικές πεποιθήσεις του θύματος που ξυλοκοπήθηκε αγρίως από αστυνομικούς στην Ν. Σμύρνη και όχι ο Κυρανάκης.

Αλλά πώς είχε στα χέρια του αυτά τα στοιχεία το Μαξίμου; Ακόμα και η εφημερίδα «παραπολιτικά» κατηγορεί τον Δ. Τσιόδρα και τον Γ. Βλαστάρη, που διαχειρίζονται τα επικοινωνιακά του κου Μητσοτάκη, για «άστοχη» διαρροή των στοιχείων του θύματος.

Το συμπέρασμα είναι σαφές. Η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη φακελώνει τους πολίτες που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις και μάλιστα εν γνώση του Μαξίμου που χρησιμοποιεί τα στοιχεία!  

Βεβαίως ο κος Μητσοτάκης απηύθυνε ένα «ενωτικό» διάγγελμα στον ελληνικό λαό, απειλώντας την νεολαία, εξομοιώνοντας την με τους κουκουλοφόρους και τους προβοκάτορες, δηλώνοντας ότι θα επιβάλει την ..«αυτοσυγκράτηση» και διχάζοντας στο όνομα της ..ενότητας!

Παρά ταύτα επιμένουν ότι διχάζει τον λαό η αριστερά λες και αυτή είναι που έχει εξαπολύσει την αστυνομική βία, λες και αυτή φακελώνει τους πολίτες, λες και δεν υπάρχει σύνταγμα στη χώρα και κανείς δεν πρέπει να διαμαρτύρεται διότι μεταδίδει τον ..κορωνοϊό και σαμποτάρει την επένδυση στο ..ελληνικό(!)

Και καλά η στρατευμένη δημοσιογραφία και η ελεγχόμενη ενημέρωση, την δουλειά τους κάνουν και μάλιστα πολλές φορές με τον πιο γελοίο τρόπο. Όμως όλοι αυτοί οι σοβαροί διανοούμενοι, οι διάφοροι «πρώην» ανανεωτικοί, κεντρώοι και κεντροαριστεροί, γιατί ακολουθούν κατά πόδας τον «Μωυσή» δήθεν τηρώντας ίσες αποστάσεις; Περί του φακελώματος ουδέν; Δεν βλέπουν, δεν ακούν και δεν καταλαβαίνουν;

Προφανώς το μίσος και η εμπάθεια τυφλώνουν τόσο πολύ που δεν ακούν ότι η κραυγή «πονάω» είναι ουσιαστικά η κραυγή της Δημοκρατίας. Που δεν βλέπουν ότι η αστυνομική βία και το φακέλωμα επιστρέφουν την χώρα σε μεθόδους της προδικτατορικής Δεξιάς, αλλά πιστεύουν ότι οδηγούν την χώρα σε ένα καλύτερο ευρωπαϊκό μέλλον, απαλλαγμένο βεβαίως από την αριστερά..