Πλαστογράφησαν έγγραφο για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη;


Νέο δημοσίευμα της «Καθημερινής» που υπογράφει ο Γιάννης Σουλιώτης, αποκαλύπτει ότι η ΑΔΑΕ διεξάγει έκτακτη έρευνα για το ενδεχόμενο πλαστογράφησης ενός συμπληρωματικού εγγράφου που στάλθηκε στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο και το οποίο αφορούσε την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ:

“Στα τέλη του Ιουλίου 2022, στο πλαίσιο διερεύνησης της πολύκροτης υπόθεσης, ελεγκτές της ΑΔΑΕ πήγαν στα γραφεία της Wind και σε συνεννόηση με τα στελέχη της εταιρείας διαπίστωσαν ότι πράγματι η ΕΥΠ είχε προχωρήσει στην άρση του απορρήτου του κ. Ανδρουλάκη. Πλην της διάταξης που έφερε την υπογραφή της εποπτεύουσας την ΕΥΠ εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου, κατά τον έλεγχο βρέθηκε και το δεύτερο συμπληρωματικό έγγραφο. Εφερε τις υπογραφές του τέως διοικητή της ΕΥΠ, της εισαγγελέως κ. Βλάχου, καθώς και της αποσπασμένης στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αστυνομικού, που εν μέσω των αποκαλύψεων μετακινήθηκε από τη θέση επικαλούμενη λόγους υγείας και επέστρεψε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Η εν λόγω αξιωματικός υπηρετούσε ως β΄ υποδιευθύντρια στη Διεύθυνση της ΕΥΠ που ασχολείται με θέματα οργανωμένου εγκλήματος, τρομοκρατίας, καθώς επίσης και αντιπαρακολούθησης (πλην Τουρκίας και όμορων χωρών).

Την περασμένη εβδομάδα, η ολομέλεια της ΑΔΑΕ ξεκίνησε έκτακτο έλεγχο στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ. Στο πλαίσιο της διαδικασίας ζητήθηκε από τα στελέχη της υπηρεσίας και την αρμόδια εισαγγελέα να παράσχουν διευκρινίσεις σχετικά με την ύπαρξη του συγκεκριμένου εγγράφου, με τις πληροφορίες πάντως να αναφέρουν ότι δήλωσαν πλήρη άγνοια για την ύπαρξή του. Καθώς όμως το έγγραφο φέρει την υπογραφή της κ. Βλάχου, γεννιούνται υπόνοιες ακόμη και για πλαστογραφία του συγκεκριμένου εγγράφου. Λόγω της σοβαρότητας που λαμβάνει το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ιδιαίτερα πιθανό, πλην της κλήσης σε ακρόαση των τριών υπογραφόντων, να ενημερωθεί από τα στελέχη της Αρχής και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Χθες, η ΑΔΑΕ συνέχισε τους έκτακτους ελέγχους στη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ. και στην Αντιτρομοκρατική, δυνάμει σχετικής απόφασης που είχε λάβει προ δεκαπενθημέρου η ολομέλεια της Αρχής. Στις δύο υπηρεσίες που διαθέτουν συστήματα νόμιμων συνακροάσεων είχε πραγματοποιηθεί τακτικός έλεγχος και το φθινόπωρο του 2021, δίχως να προκύψουν ευρήματα.

Υπόνοιες ακόμη και για πλαστογραφία συμπληρωματικού εγγράφου της ΕΥΠ προς τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που αφορούσε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Τούτο, διότι και οι τρεις δήλωσαν πλήρη άγνοια σχετικά με ένα συμπληρωματικό έγγραφο που έφερε τις υπογραφές τους και στάλθηκε από την ΕΥΠ προς τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το συμπληρωματικό έγγραφο στάλθηκε ως συνέχεια του μοναδικού εγγράφου που διασώζεται από τον υπηρεσιακό φάκελο για την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη και μόλις μέρα μετά το πρώτο διασωθέν έγγραφο.

Μέσα από το συμπληρωματικό έγγραφο ζητούσαν να μάθουν αν ο τηλεφωνικός αριθμός που αναγραφόταν στην εντολή άρσης του απορρήτου άνηκε πράγματι στον Νίκο Ανδρουλάκη”.