Ποια είναι η εκτροπή;

Του Τάκη Ψαρίδη

Είναι αντιθεσμική εκτροπή, λένε οι ακροκεντρώοι του Πασόκ-Κινάλ, η αποχώρηση του Σύριζα από τις ψηφοφορίες της βουλής για να μην νομιμοποιήσει το έργο του καθεστώτος Μητσοτάκη, που συνεχίζεται αδίστακτα μέχρι την τελευταία στιγμή, και δεν είναι αντιθεσμική εκτροπή η χρησιμοποίηση και εργαλειοποίηση της Βουλής, των θεσμών και της χειραγωγημένης πλειοψηφίας, υπέρ της συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών και των θελήσεων του καθεστώτος Μητσοτάκη!

Βεβαίως όλα τα κόμματα, κατά καιρούς, έχουν αποσυρθεί απο ψηφοφορίες της Βουλής, όταν δεν θέλουν να τις νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους. Γιατί δεν πρέπει να το κάνουν και τώρα μπροστά σε μια τέτοια πρωτοφανή εκτροπή στα μεταπολιτευτικά χρονικά;

Η αποχώρηση απο τις ψηφοφορίες που συνεχίζουν να νομιμοποιούν το έργο ενός τέτοιου καθεστώτος και με τέτοια χειραγωγημένη πλειοψηφία, είναι πλέον δημοκρατικό καθήκον και απολύτως επιβεβλημένη!

Όμως οι ακροκεντρώοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι ο Σύριζα αποφάσισε να απέχει από τις ψηφοφορίες και όχι απ τη Βουλή. Φαίνεται πως ανησυχούν για την «πολιτική αυτοκτονία» του Σύριζα (sic). Χαίρονται και γελάνε με το «λάθος» του γιατί τώρα, λένε, θα γίνουν αξιωματική αντιπολίτευση!(sic).

Εφόσον απουσιάζει το ήθος και η βαθιά δημοκρατική συνείδηση για την υπεράσπιση των θεσμών και της Δημοκρατίας, λογικό είναι να βλέπουν τα πάντα ωφελιμιστικά και εργαλειακά.

Λογικό να μην συναισθάνονται την ευθύνη απέναντι στην Δημοκρατία -που είναι πάνω απ όλα- και στον εκφυλισμό των θεσμών και να ψάχνουν την ευκαιρία να γίνουν ..αξιωματική αντιπολίτευση(!)

Μόνο που η χαρά τους δεν μπορεί να κρύψει τον μύχιο πόθο τους. Να αποτρέψουν την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και να συνεργαστούν με το καθεστώς Μητσοτάκη.