Ποιμένες και τσοπάνηδες

Του Ιωάννη Δαμίγου

Το ράσο ως υπερπτυχίο, ως ένδυμα δεξιοτήτων, ως διαβατήριο επιστημονικών γνώσεων, εξάσκησης ποιμαντικής καθοδήγησης, με ενδιαφέροντα κλάδο την παιδική ταλαιπωρημένη ψυχή. Προσοδοφόρα ενασχόληση, περιέργως τυχαίων ρασοφόρων και κυρίως παροχή προστασίας και υποστήριξης ανήλικων, καθώς ευαισθητοποιεί πληθώρα ατόμων που σπεύδουν να χρηματοδοτήσουν τέτοια ιδρύματα.

Αρκετοί δε από αυτούς τους συνδρομητές, μετά από τις … γνωστές αποκαλύψεις, σπεύδουν να διαφημιστούν ως μετανοημένοι Σαμαρείτες, τρομάρα τους. Άραγε ο κ. Σταϊκούρας προσφέροντας δημόσιο χρήμα στο συγκεκριμένο ίδρυμα, είχε κάνει τον απαραίτητο έλεγχο ύπαρξης επιστημονικής επάρκειας και ικανότητας των υπευθύνων; Ή είδε ράσο ως εγγύηση, οπότε χρηματοδότησε ελαφρά την καρδία; Και όταν υπερηφάνως, αναγγέλλει ακόμα και την επιστροφή των χρημάτων, εκδικείται το πονηρό ράσο ή τα ανήλικα κακοποιημένα παιδιά; Βατερλό για τον ίδιον και τον ρασοφόρο, με θύματα τα παιδιά!

Η επικίνδυνη προχειρότητα του επίσημου κράτους, σε συνεργασία ουσιαστικά με το παρακράτος του ράσου! Ποιμένες και τσοπάνηδες σε αγαστή συνεργασία, που στράβωσε όμως και εκθέτει όλους αυτούς αυτούς τους “διαχειριστές”, εις βάρος όμως των παιδικών ψυχών! Έπρεπε εξ αρχής να γνωρίζουν όλοι από εμπειρία και λογική μόνο, πως όπου σωρεύονται χρήματα, από ευαισθησία ή τύψεις, σε εμπορικά επιτήδεια χέρια, επιβάλλεται έλεγχος και όχι μετάνοιες και χειροφιλήματα πίστης. Λες και αυτή η χώρα εκδικείται παντοιοτρόπως, μέσω κράτους και εκκλησίας, τα ευάλωτα και εκτεθειμένα ανήλικα, με κάθε ευκαιρία.

Πόσα άλλα ανάλογα εγκλήματα συμβαίνουν σε τόσα ιδρύματα, χωρίς να λαμβάνουν διαστάσεις, λόγω κάλυψης. Τέλος, επικίνδυνε και θλιβερέ Αντώνη, το να πλασάρεις ρασοφόρε έτσι προκλητικά, την ευθύνη στα ατίθασα και δύσκολα παιδιά, καταδεικνύει την ενοχή σου. Χωρίς περιττές μαρτυρίες. Υποκριτικά  και γελοία κάποιοι εξακολουθούν να προσφωνούν “πάτερ” αυτόν τον τύπο, που δεν ήξερε, δεν κατάλαβε και φταίνε τα παιδιά. Τι θυμίζει! Όλοι ίδιοι οι ένοχοι! Α πάγαινε από ‘δω ….