Ποιος να το έλεγε

Του Γιώργου Βαρεμένου

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ακόμη χειροκροτούν τον κ. Καραμανλή φτύνοντας σε τάφους. Με έναν γυμνό και επαγγελματικό κυνισμό που δεν έχει προηγούμενο. Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας πλάκα τα γαλόνια της τυμβωρυχίας από την εποχή της καταστροφής στο Μάτι κοροϊδεύει  ζωντανούς και νεκρούς δηλώνοντας: «Σας λέω την αλήθεια». Αν θέλετε ρωτήστε και τον Σταν Γκρίνμπεργκ να σας το επιβεβαιώσει.

Από την άλλη πλευρά (ή μήπως από την ίδια) ο Στέφανος Κασελάκης με δεξιοτεχνία κλόουν, ταχυδακτυλουργού και ακροβάτη ξεφουρνίζει όποια θέση του υποβάλουν ή του επιβάλει η άγνοιά του, χρησιμοποιώντας τον τίτλο Σύριζα και παίζοντας το χαρτί της απολιτικοποίησης μέχρις εσχάτων. Αφού βγήκε σου λέει το παιχνίδι στο συγκεκριμένο Μητσοτάκη γιατί να μην βγει και σε μένα στα πλαίσια αυτής της υπέροχης περιπέτειας κάτω από τον γαλανό ουρανό της Ελλάδας;

Ότι πιο τυχοδιωκτικό, είδε φως και κάθισε σε καρέκλες επί κυβέρνησης Σύριζα, καπάρωσε νέες πολυθρόνες και απολαμβάνει τις πιρουέτες του νέου αρχηγού μέχρι τον επόμενο. Ανάγοντας με αυτό τον τρόπο την πολιτική στο πιο αεριτζίδικο επάγγελμα.

Ηρακλείς του στέμματος και στην Νέα Δημοκρατία και στον Σύριζα προκειμένου να αποκτήσουν την εύνοια του αρχηγού δίνουν μάχες σε μαρμαρένια αλώνια υπέρ των συζύγων Τάιλερ Μάκμπεθ και Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Ως άλλοι άνθρωποι από μάρμαρο ονειρεύονται μια παράλληλη μονομαχία συζύγων που θα κρατήσει  το φιλοθεάμων κοινό με ανοιχτό το στόμα.

Ως προς το Σύριζα καλά τα λέει τώρα ο σύντροφος Θανάσης Καρτερός με τον οποίο κάποτε αντιπαρατιθέμεθα στο όνομα της ιδεολογίας και της πολιτικής. Ποιος να το έλεγε ότι τα πράγματα (όχι από μόνα τους βέβαια) θα οδηγούνταν ως εδώ. Ζητείται επειγόντως αλλαγή (πλανήτη)!

ΑΠΟ ΤΟ TVXS