Πολιτική ζωή: τι να φορέσω σήμερα;

 

Του Νίκου Γαλάτη

Τζάμπα φοράνε τα κράνη …ορυχείου ο πρωθυπουργός, ο Σπίρτζης κι ο Σκουρλέτης. Ακόμα και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Αυτό το στυλ είναι αμερικανιά και δεν πουλάει πια. Ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν πάει στην Ιχθυόσκαλα και κοιτάζει ξημερώματα τα ψάρια.

Το αστείο είναι κωμικό, όσο κι αυτό του Σταύρου Θεοδωράκη με τις γαλότσες, δίπλα στις αγελάδες -να προτείνει ως σχέδιο ανάπτυξης να γίνουμε όλοι …κτηνοτρόφοι.

Δεν χρειάζεται να ζορίζονται να δείξουν πώς είναι φιλολαϊκοί, αριστεροί, κοντά στο λαό, “ένας από μας”. Όσο για τον Πάνο Καμμένο που έφτιαξε δική του στολή -με καρτελάκι ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ- η κολεξιόν του πρέπει να αριθμεί πολλές στολές ανάλογα με το που πάει.

Ωστόσο κάνει πολλά ολέθρια λάθη που για έναν φαντάρο θα ήταν παραπτώματα με ποινή φυλάκισης. Δεν φοράμε την στολή πάνω από το φανελάκι με ανοιχτό πουκάμισο, ούτε χαιρετάμε χωρίς το …τζόκεϋ.

Πολύ περισσότερο δεν φοράμε το πάνω μέρος της στολής με …μπλου τζιν κι όλα αυτά συνιστούν το αδίκημα της αντιποίησης της στολής και θάπρεπε να βρεθεί στο δικαστήριο, αφού δεν είναι στρατιωτικός για να πάει στρατοδικείο.

Οι αθλητικές περιβολές και οι επιδείξεις με ποδοσφαιρικές και μπασκετικές στολές κάνουν θραύση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο ως τον Κοντονή και τον ίδιο τον Τσίπρα -που ως …αριστερός παίζει μπάλα με τα ρούχα που φοράει κανονικά αφού ίσως ως πολυάσχολος πρωθυπουργός δεν προλαβαίνει να αλλάξει.