Πολιτικοί απατεώνες μέχρι το τέλος

  Του Γ. Τεκίδη

Ο κυνισμός, ο αμοραλισμός, η πολιτική απάτη, η ισοπέδωση της αλήθειας, έχουν όρια , έστω κάποια σύνορα, τα οποία δεν μπορείς να υπερβείς όσο αδίστακτα κι αν ενεργείς; Όχι απαντά η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης. Αυτός ο πρωθυπουργός που σήμερα συναντήθηκε με τον υπουργό εξωτερικών της Βορ. Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι και στον οποίο δεν παρέλειψε να καταστήσει σαφή την επιτακτική ανάγκη της πλήρους συνεπούς και καλή τη πίστη εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών. Ναι, εκείνης της…κατάπτυστης, της… εθνοπροδοτικής συμφωνίας, εκείνης της συμφωνίας που για μήνες είχε γίνει η αντιπολιτευτική σημαία της ΝΔ και ο πολιορκητικός κριός των  πατριδοκάπηλων της ακροδεξιάς, των παραθρησκευτικών οργανώσεων και των ποτισμένων από το αφιόνι της χολερικής προπαγάνδας περί εθνικής μειοδοσίας του τότε πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα.

“Ανταλλάξατε το Σκοπιανό για τις συντάξεις” κραύγαζε από το βήμα της βουλής – 11/12/2018 –  ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός, καταγγέλλοντας την… αντεθνική συμφωνία. Ήταν τότε στα δύσκολα που η κυβέρνηση του Σύριζα έδινε την μάχη της μη μείωσης των συντάξεων στις Βρυξέλλες όπως και της μη καθιέρωσης του περίφημου κόφτη. Ήταν τότε που ο κίβδηλος πατριωτισμός ακραίων της ΝΔ και του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη, έβγαλε στους δρόμους και τις πλατείες το αφιονισμένο πλήθος, απαιτώντας ένα νέο Γουδί και κρεμάλες για τους…προδότες.

Ήταν τότε που υπόσχονταν ανυποχώρητο αγώνα και πρωτοβουλίες στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ για αμφισβήτηση και ακύρωση στη πράξη της συμφωνίας. Ήταν τότε που πρώτης γραμμής στελέχη της παράταξης του όπως ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Τζιτζικώστας με πρωτοφανή προκλητικότητα δήλωνε ότι ποτέ δεν θα αναγνώριζε ούτε  θα αποκαλούσε και σε επίσημα έγγραφα με αυτή την ονομασία τους βόρειους γείτονες μας. Ήταν τότε που σημερινοί υπουργοί και στελέχη του Μητσοτακικού επιτελικού παρακράτους, πρωταγωνιστούσαν στις εκδηλώσεις μίσους, διχασμού, ύβρεων και επιθέσεων όχι μόνο λεκτικών κατά βουλευτών και στελεχών του Σύριζα. Ήταν τότε που στήθηκε μια πρωτοφανής πολιτική απάτη, ένας προπαγανδιστικός καταιγισμός περί πατριωτών και προδοτών με ένα και μοναδικό στόχο, την επικράτηση της δεξιάς στις εκλογές.

Τώρα πως η χθεσινή αμαρτωλή και εθνικά μειοδοτική συμφωνία μετατράπηκε σε μια συμφωνία θετική και αποδοτική για τους δύο λαούς ,αρκεί να τηρηθούν επακριβώς οι όροι της, μόνο ο κ. Μητσοτάκης και το ακροδεξιό επιτελείο του το γνωρίζουν. Αναφερόμαστε στη ίδια ακριβώς συμφωνία στην οποία δεν έχει αλλάξει το παραμικρό και που τα προβλεπόμενα μνημόνια συνεργασίας  ανάμεσα στις δύο χώρες ακόμη περιμένουν την κύρωση τους, ιδιαίτερα από την δική μας πλευρά. Βλέπετε η πολιτική τους κατάντια έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε ανεκτό όριο και ντρέπονται να τα φέρουν στη βουλή προς κύρωση, μη τυχόν και θυμηθούν οι εξαπατηθέντες ψηφοφόροι τους, τους κάλπικους φιλιππικούς και τις ανέξοδες υποσχέσεις για μη τήρηση και ανατροπή της συμφωνίας.

Πάντως, αν μη τι άλλο, στην νεώτερη πολιτική ιστορία του τόπου η κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη και ο ίδιος προσωπικά θα καταγραφούν ως οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα.