Πολλά τα λεφτά, περισσότερα τα κορόιδα!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Αυτό μόνο κυβέρνηση, δεν είναι! Είναι μια εταιρεία, διαφορετική και παράξενη, ίσως μοναδική! Εκατομμυριούχοι, με καταθέσεις, ακίνητα, εντός και εκτός χώρας, αυτοκίνητα, φορτηγά, μετοχές, πισίνες, αγρούς και αυτά είναι τα … γνωστά! Τα άγνωστα, τρέχα γύρευε! Και από γνωστά χρέη; Συνολικά και πάντα κατά προσέγγιση, γύρω στα τριακόσια εξήντα εκατομμύρια! Πολλά τα λεφτά, μα περισσότερα τα κορόιδα! Ο Αλή Μπαμπά και δεν ξέρω πόσοι κλέφτες!

Αυτοί μοχθούν για εμάς από … χόμπι, σίγουρα! Τώρα πως αύξησαν τις καταθέσεις τους, μέσα σε έναν πολύ οικονομικά δύσκολο χρόνο, κατά μισό εκατομμύριο κάποιοι, αποτελεί πολιτικό  επιχειρηματικό … μυστικό επιτυχίας! Όπως επίσης αποτελεί … μυστικό και ο “αδιευκρίνιστος” …  τρόπος χρεών, χωρίς … εξυπηρέτηση αποπληρωμής! Λεφτά … υπάρχουν πολλά (ωιμέ), όπως και πολλά χρέη (δις ωιμέ)! Κι’ όλα τα υπόλοιπα … κορόιδα είμαστε για φυλακή!

Μα πόσα αγροτικά ιστορικά  επιδόματα έχει πάρει, για να αποκτήσει τέτοια περιουσία; Το Όρος των Ελαιών καλλιεργεί, με θεϊκά επιδόματα; Και δεν είναι ούτε καν ωραίοι, για να έχουν χρέη, κατά το άσμα! Όσοι έχουν χρέη, χάνουν σπίτια, χάνουν καταστήματα, χάνουν περιουσίες. Μα αυτοί κερδίζουν περισσότερα κι’ από επάνω! Μερικοί μπήκαν κομμουνιστές και βγαίνουν εκατομμυριούχοι, αναλογικά οι δεξιοί και ακροδεξιοί θα απειλούν τον Elon Musk στα ίσα! Λογικά και επιχειρηματικά, με την συνεταιρική στήριξη των καρτέλ που διαθέτουν και σε συνδυασμό με ίδια κεφάλαια, αυτοί πρέπει να έχουν “ενοικιάσει” τουλάχιστον μια τετραετία κατ’ αρχή! Υπολόγισε μόνο τα κέρδη επί τέσσερα!

Θα κάνουν και ένα νομοσχέδιο για τα χρέη τους, που θα νομιμοποιηθεί από την αδέκαστη … δικαιοσύνη και θα τους χρωστάμε και από επάνω αναδρομικά διαφυγόντα χρέη! Έτσι εξηγείται και το πάθος για προσφορά στην … κοινωνία, μέσω του λειτουργήματος της πολιτικής! Θα …  χρεωθείς στην αρχή, αλλά θα λάβεις περισσότερα κατά την διάρκεια της… καριέρας! Γιούργια στον ταβλά με τα κουλούρια! Όσο υπάρχουν περισσότερα κορόιδα, τόσο θα αυξάνεται η … πρόκληση εκμετάλλευσης εύκολων και γρήγορων κερδών. Και ιδιωτικό πανεπιστήμιο …  πολιτικών θα ιδρύσει η επιτυχημένη επιχειρηματίας, υπουργός … παιδείας από χόμπι. “Σπούδασε … πολιτικός, εγγυημένη και επικερδής καριέρα”!