Ποτάμι: Σεβαστουπόλεως και Κεντροαριστεράς γωνία

 

«Ωι, ωι  μάνα μου, ωι, ωι μάνα μου…». Ελύτης από το Άξιον Εστί; Όχι. Μοιρολογίστρες της διαπλοκής από το Ανάξιοι Εισίν…Τι μοιρολογούν; Το χουνέρι που τους κάνει αυτές τις μέρες ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Το χουνέρι  που κάνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ακρίβεια. Καλαμπούρια του τύπου «έχω της πρωθυπουργία στο τσεπάκι», «δεν  θα επιτρέψω» και αλλά σε στυλ «ακόμη δεν τον είχαμε  Γιάννη τον φωνάξαμε» τέλος. Ιδού πως έχει το θέμα:

Ο Σταύρος ωρίμασε και αποφάσισε να κάνει πολιτική.   Αποτέλεσμα πρώτο: εκεί που περίμεναν να μην περάσει η συμφωνία στο Μακεδονικό, λόγω Καμμένου, κλαίνε και οδύρονται. Περνάει με τις ψήφους του Ποταμιού…

Αποτέλεσμα δεύτερο: Αφού περνάει αυτή η συμφωνία χωρίς να χρειάζεται ο Καμμένος, ο Καμμένος γιατί να χρειάζεται στα υπόλοιπα; Συνεπώς όχι μόνο δεν πέφτει η κυβέρνηση, αλλά ψήνεται νέα κυβερνητική πλειοψηφία με άλλη σύνθεση- αμιγώς δημοκρατική.

Αποτέλεσμα τρίτο: Αφού ο Τσίπρας θα κυβερνάει χωρίς τον Καμμένο, οι Ευρωσοσιαλιστές ανοίγουν σαμπάνιες για να το καλωσορίσουν, εν όψει των ευρωεκλογών.

Αποτέλεσμα τέταρτο: Με τον Τσίπρα πρώτο τραπέζι στο ΕΣΚ μένει άνεργη η Φώφη: το κόμμα που πήγε να στήσει για να αβαντάρει τον Μητσοτάκη διαλύεται. Οι άλλοι δεν ήταν τόσο κορόιδα όσο νόμιζαν.

Τώρα η ορχήστρα παίζει βρισίδια κατά του Θεοδωράκη που γράφει τη δική του ιστορία. Παίρνει το θάρρος να βάλει το κομμάτι που έλειπε από το παζλ της νέας Κεντροαριστεράς.

Στη Σεβαστουπόλεως πρέπει να το απολαμβάνει που του την πέφτει η κομπανία του νεομητσοτακισμού.  Ας τους στείλει, εκτός από τον Ψαριανό και μαντήλια για τα δάκρυά τους…