Προκόπης Παυλόπουλος: «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα να προσφύγει στη Χάγη»

Συνέντευξη στην Όλγα Τρέμη

Ως την κατάλληλη περίοδο ώστε να προσφύγει η Ελλάδα στη Χάγη χαρακτήρισε αυτή που διανύουμε ο Προκόπης Παυλόπουλος.  τονίζοντας ότι υπάρχει μία και μοναδική διαφορά προς επίλυση με την Τουρκία, «η νησιωτική υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ».

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως ο ίδιος δεν χρησιμοποιεί ποτέ τον όρο «θαλάσσιες ζώνες» για τις ελληνοτουρκικές διαφορές, ενώ για το Κυπριακό χαρακτήρισε «όνειδος» για την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα η αποδοχή του καθεστώτος κατοχής στην Κύπρο.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη μίλησε επίσης για το κρίσιμο καλοκαίρι του 2015. Είπε ότι τον καταλυτικό και κρίσιμο ρόλο απέναντι σε όσους ήθελαν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη τον έπαιξαν δύο πρόσωπα – ο τότε Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος εξ αρχής – «από το ίδιο βράδυ που έγινε η προκήρυξη του δημοψηφίσματος» – είχε κάνει την άποψή του σαφή: «Ότι αυτό το δημοψήφισμα δεν σήμαινε μέσα ή έξω από την ευρωζώνη».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε ακόμη πως στη θέση αυτή είχε συμφωνήσει και ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όταν τον συνάντησε το βράδυ μετά το δημοψήφισμα στο Προεδρικό Μέγαρο. «Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι μετατράπηκε το “ναι” σε “όχι”».

ΑΠΟ ΤΟ NEWSBOMB