Προσοχή στις … φόλες!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Παγίδες παντού. Ανθρωποπαγίδες σε κάθε βήμα, σε κάθε άκουσμα, σε όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια. Φόλες στα πρωτοσέλιδα των χρηματοδοτούμενων εφημερίδων και στα sites λίστας, να δηλητηριάζουν με δόσεις εθισμένους στην αμάθεια. Δολωμένα βουλευτικά αγκίστρια, με θελκτικά νεοφιλελεύθερα σκουλήκια για ψάρεμα χάνων ελεύθερης βοσκής και εκμετάλλευσης.

Επίκαιρες ξόβεργες για κάθε ανέμελο εξυπνοπούλι, πολυλογάδων κοινωνιολόγων καθηγητών. Τελευταία, μερικοί εξ αυτών, ανακάλυψαν την ύπαρξη …. προοδευτικής κόλας στις βέργες και την προτείνουν, θρασύτατα απηυδήσαντες! Προσοχή λοιπόν, στις διάσπαρτες φόλες ανά την επικράτεια, καθώς η πείνα που θα επικρατήσει δεν θα επιτρέπει τον προσεχτικό και αναγκαίο έλεγχό της πριν την μοιραία κατάποσή.

Οι πιο εύκολα αποτελεσματικές και διαδεδομένης χρήσης φόλες, είναι και αυτές οι οπτικοακουστικές. Καθότι, εκτός του ότι απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, διαθέτουν και εύκολη προσβασιμότητα, μέσω των ηλεκτρονικών συσκευών, σε όλα τα σπίτια, εντός και εκτός αυτών. Οι φόλες αυτές έχουν και ταχύτατη δυναμική κοινοποίησης, άμεσης και ακούσιας πολλές φορές, ενημέρωσης. 

Οι πλέον επικίνδυνες φόλες, είναι αυτές που προσπαθούν να δηλητηριάσουν τα παιδιά! Όλοι οι υπόλοιποι έχουν ήδη δηλητηριαστεί, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, άρα τα παιδιά αποτελούν τον κύριο στόχο. Και υπάρχουν διαφόρων ειδών παιδικές φόλες, σκορπισμένες στα σημεία που συγκεντρώνονται για την μάθηση, όπως οι υπουργικές φόλες ημιμάθειας, οι πρόσφατες προσπάθειες για φόλες εκκλησιαστικού προσηλυτισμού, οι διαδικτυακές φόλες παιδόφιλων και οι φόλες μαστροπών και παιδοβιαστών απροστάτευτων ανηλίκων.

Σε μία ήδη δηλητηριασμένη ψυχολογικά κοινωνία, που ο καθένας προσπαθεί να σώσει απεγνωσμένα τον εαυτό του με όποιο τίμημα, αγνοώντας το μαζικό “φόλιασμα”, δεν μπορεί να ελπίζει σε ατομική διάσωση. Εάν δεν προστατεύσουμε τα παιδιά, με ορούς γνώσης και αντίδοτο σκέψης, θα μετατραπούν σε βαποράκια φόλας τα ίδια. Ιδιαίτερη προσοχή στον κάθε είδους “μπόγια” και στο κάθε θρησκευτικά καμουφλαρισμένο παιδομάζωμα.

Το ξαφνικό “ενδιαφέρον” περίεργων προστατών παιδιών τελευταία, θα πρέπει να προβληματίζει έντονα γονείς και κηδεμόνες. Εκτός αν είστε ευχαριστημένοι με αυτόν τον τρόπο που οικοδομήσατε μια τέτοια κοινωνία και επιδιώκετε να την κληρονομήσουν τα παιδιά. Σαν χριστιανική, όχι μόνο προπατορική αμαρτία, αλλά αμετακλήτως επαναλαμβανόμενη καταδίκη παιδικής κόλασης. Μακριά από πνευματικές φόλες παιδιών και ειδική επισήμανσή των, προς αποφυγή δυστυχίας και προστασία ελπίδας, γιατί μόνο η γνώση σώζει!